Kahramanmaraş’ta ters laleler katlediliyor

Kahramanmaraş’ta ters laleler katlediliyor

Kahramanmaraş’ta ’ağlayan gelin’ olarak nitelendirilen ters laleler, bölgeye akın eden ziyaretçiler nedeniyle tehdit altında

Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Kulübü (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan, "Biz koklamaya kıyamazken insanlar kökünden söküyor" ifadeleriyle yetkilileri göreve davet etti.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ve Afşin ilçelerinde bulunan ve halk arasında ’ağlayan gelin’ olarak nitelendirilen ters laleler katlediliyor. Kahramanmaraş’ın özellikle kuzey ilçelerinde doğal ortamda yetişen ters laleleri görmek isteyen ziyaretçiler bölgeye akın ediyor. Ters lalelerin bazı vatandaşlar tarafından katledildiğini söyleyen KADAK Başkanı Sait Kılıçsallayan, "Biz koklamaya kıyamazken insanlar kökünden söküyor" diye konuştu.Yetkililer tarafından ters lalelerin kontrol altına tutulmasını öneren Kılıçsallayan, "Kahramanmaraş’ın bence en güzel tabiat varlığı olan bu ters laleleri bizler her yıl periyodik olarak ziyarete geleceğiz. Ancak burada gördüğünüz manzara bizi hiç de mutlu etmedi. Bu güzelim endemik bitkilerin tamamının soğanları sökülmüş ve burası katledilmiş. Ben özellikle jandarmayı buraya sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu güzelim bitki sökülmüş ve katledilmiş. Biz bunları koklamaya kıyamazken. Bazı insanlar gelmiş bunları yerinden çıkartmış. İnsanların bu milli değerlerimize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

KAHRAMANMARAŞ/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN