KMTSO Başkanı Zabun: "İhracatımız yüzde 11 arttı"

KMTSO Başkanı Zabun: "İhracatımız yüzde 11 arttı"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Kasım ayı ihracat verilerine göre Kahramanmaraş, geçen yılın aynı ayına göre ihracatını yüzde 10,6 artırdı

Kahramanmaraş’tan Kasım ayında 84 milyon 138 bin dolar ihracat gerçekleştirildi.İhracat rakamlarına ilişkin bir değerlendirme yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, "Umuyorum ki, Kahramanmaraş 2017 yılını 1 milyar dolara yakın ihracatla kapatacak" dedi.ihracattaki artıştın kent ekonomisi için çok önemli olduğunu belirten Zabun, üretim ve ihracatta Kahramanmaraş’ın yükselen bir başarıya sahip olduğunu, sanayici ve işadamlarına teşekkür etti.Kahramanmaraş’ın 2017 yılının 11 aylık döneminde 2016 yılının 11 aylık dönemine göre yüzde 10,9 oranında daha fazla ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Zabun, "Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 artış gerçekleştirdik. Sanayici ve işadamlarımızın üretimdeki başarıları ve ihracattaki üstün gayretleri neticesinde 84 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. Yılın ilk 11 ayında gerçekleştirdiğimiz ihracat ise 866 milyon 507 bin dolar. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 artış sağladık. Rakamlar yıl sonu için de umut veriyor. Umuyorum ki, Kahramanmaraş 2017 yılını 1 milyar dolara yakın ihracatla kapatacak. 2017 yılının ilk 10 ayında yatırım teşvik belgeleri kapsamındaki yatırımlar ise 1 milyar lira düzeyinde. 2016 yılındaki 1,8 milyar liralık yatırım ve 2017’deki bu yatırımlar önümüzdeki dönemde şehrimiz için ihracat ve istihdam bakımından büyük bir ivme kazandıracak. Zira istihdamda da önemli gelişmelere imza attık. Geçen yılın Eylül ayındaki 136 bin kişilik istihdam bu sene Eylül’de 146 bine yükselerek yüzde 7,3 oranında gelişme elde edildi. Bu da 10 bin kişiye ilave istihdam sağlandığını gösteriyor. Emekleri için sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum ve başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

KAHRAMANMARAŞ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN