“Madalyasız”ın yazarı okuyucularıyla buluştu

“Madalyasız”ın yazarı  okuyucularıyla buluştu

İftiraya uğrayıp İstiklal Mahkemesi’nde idamla yargılanan, daha sonra teklif edilen İstiklal Madalyası’nı “Yaptıklarım vatan içindi” diyerek reddeden vatanseverin gerçek yaşam öyküsünü anlatan “Madalyasız” adlı romanın yazarı Mehmet Uluğtürkan, Kahramanmaraşlı okurlarıyla Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezinde buluştu

12 Şubat Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında, bölgenin en büyük Kahramanmaraş’ın tek alışveriş merkezi Piazza’daki ADA Kitap Mağazasında gerçekleşen imza gününde okurlarıyla buluşan Yazar Mehmet Uluğtürkan, onlarla kitap üzerine sohbetler yapıp, birlikte fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi.Uluğtürkan, yayınlandığı günden bu yana büyük ilgi gören ve ilk 20 günde 3 baskı yapan kitabını Kahramanmaraş’ta okurlarıyla buluşturmanın sevincini yaşadığını söyledi. Uluğtürkan, 3 yıl süren araştırmaları sonucu yazdığı ve Doğan Kitap tarafından yayınlanan romanında, Kurtuluş Savaşı’na hazırlanan Anadolu’daki ilk önemli direniş olan Maraş Savunmasını tüm çarpıcı boyutlarıyla ve sürükleyici bir dille anlatmaya çalıştığını ifade etti. Uluğtürkan, kitabı okuyanların Kahramanmaraşlıların, ezanı susturmamak, bayrağı indirmemek için verdiği kahramanlık mücadelesinin öyküsünü unutamayacaklarını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN