MHP’li Akpınar: "KSÜ’ye yerli ve milli rektör istiyoruz"

MHP’li Akpınar: "KSÜ’ye yerli ve milli rektör istiyoruz"

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne (KSÜ) yerli ve milli rektör istediklerini belirtti

Mustafa Akpınar, düzenlediği basın toplantısında başarılı bilim adamlarının üniversite yönetimi tarafından istifa ettirildiğini öne sürdü. Akpınar, “26 Yıllık süreç içerisinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize 5 rektör geldi, maalesef fiziki yapılanmamız yüzde 50’yi ancak geçti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bilimle, başarılarla, akademik kariyerlerle, yeni buluşlarla, yeni fakültelerle adının duyulmasını istiyoruz. Fakat son yıllarda üniversitemiz, yönetimin kendine has skandal uygulamalarıyla anılır oldu. Bu böyle gitmez. KSÜ yönetiminin skandal uygulamaları şehrimize, üniversitemizin kurumsal kimliğine, bilim adamlarımızın başarısına, şehir ile olan diyaloguna büyük ölçüde zarar veriyor. Başarılı akademisyenlerin bir bir istifa edip gittiği, bilim adına önemli icraat yapmak isteyenlerin önlerinin kesildiği, kendine yakın olmayan bilim adamlarının kıyıma uğradığı üniversite yönetimine tepkimizi dile getirmek istiyorum" dedi.KSÜ’ye Kahramanmaraşlı rektör istediklerini belirten Akpınar, şunları kaydetti:“Yerli ve mili rektör istiyoruz. Kahramanmaraş edebiyatın, şiirin başkenti olan ilimizde, üniversite rektörünün yerli olması sorumluluk duygusu ile hareket ederek görevinin sahiplenmesi ve üniversitenin şehirle bütünleşmesine daha çok katkı sağlayacaktır. Kahramanmaraşlı bir rektörün şehirdeki iş adamları, siyasiler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği kurarak üniversiteye katkı sağlaması daha üst seviyede olacaktır. Kamuoyunda ve basında ihalelerdeki usulsüzlükler, bilim adamlarına haksız davranışları artık sözün bittiği yere gelmiştir. Hele bir şehit yakınına yaptığı sürgün bardağı taşıran son damla olmuştur.”

KAHRAMANMARAŞ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN