Su deposuna düşen yılanı kurtarma operasyonu

Su deposuna düşen yılanı kurtarma operasyonu

Kahramanmaraş’ta hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle su arayışında olan yabani hayvanlar yerleşim alanlarına yöneldi

Bölgede ‘Karayılan’ olarak bilinen zehirsiz yılan bir vatandaşın su deposuna girdi. Ev sahibi ve vatandaşlar, yılanı kurtarmak için adeta seferber oldu.Kahramanmaraş’ın Ahirdağı Küçükgöl mevkiinde ikamet eden Mustafa Uludağ, evinin su deposunu kontrol ettiği sırada içinde yılanı fark etti. Yılanı su deposundan çıkarmak isteyen Mustafa Uludağ, başarısız olunca komşularından yardım istedi. Komşularının da başarısız olmasıyla ev sahibi, Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneğinden (KADAK) yardım istedi.Yapılan yardım çağrısıyla kısa sürede olay yerine giden KADAK Başkanı Sayit Kılıçsallayan ve ekibi, yılanı sıkıştığı yerden kurtararak doğal ortamına bıraktı.Yılanların soğuk bir hayvan olmasına rağmen doğadaki rolünün çok önemli olduğunu ifade eden KADAK Başkanı Sayit Kılıçsallayan, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların bu gibi durumlarda tedbirli olmasını istedi.

KAHRAMANMARAŞ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN