Camaltı Resim Sanatı Safranbolu’da yaşatılıyor

Camaltı Resim Sanatı Safranbolu’da yaşatılıyor

Cam levhaların arka yüzeyine toz boya, sulu boya, guaj, cam boyası ya da akrilik boyalarla çalışılan resim tekniği olan ve Osmanlı Devleti döneminde ilgi gören cam altı resim sanatı, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından düzenlenen kurslarla yeniden hayat buluyor

Cam Altı Boyama Sanatı eğitimi alan kursiyerlerin yaptığı eserlerden oluşan “Cam Altı Boyama Sergisi”nin açılışına Vali Mehmet Aktaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Cam Altı Resim Sanatı Hocası İbrahim Boz, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.Safranbolu Cıngıllıoğlu Resim Sanat Galerisinde düzenlenen serginin açılışında konuşan Vali Mehmet Aktaş; “Kısa adı SAKEM olan Safranbolu Eğitim Kültür Merkezlerimizde bütün Türkiye’ye örnek olacak çok geniş bir yelpazede insanlarımızın bilgi ve becerilerini arttırmaya ve onları meslek sahibi yapmaya yönelik çok yoğun, çok güzel programlar icra ediliyor. Onlardan bir tanesi olan Cam Altı Boyama Sergisi için buradayız. Cam Altı Resim Sanatı Hocası İbrahim Boz beyinde ifade ettiği gibi, Cam Altı Resim Sanatı unutulmaya yüz tutmuş Türkiye’deki tek örneği, inşallah hocamızın yetiştirdiği kursiyerlerimizle bu sanat daha geniş bir alanda icra edilme imkânı yakalar. Ben SAKEM’in bütün kurslarında emeği geçen arkadaşlarımıza, bu kursta görev alan hocamıza ve diğer ekibine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı içersinde yer alan vilayetler olarak iç içe olduğumuzu ve bir farkımızın olmadığını ifade eden Zonguldak Valisi Ali Kaban “Zonguldak olarak Karabük ve Bartın’ı farklı görmüyoruz. Bugün Cam Altı Resim Sanatı konusunda olabilecek en güzel yerdeyiz. Klasik bir dekor ve güzel Safranbolu’da bu ortama yakışan güzel bir sergi. Ben emeği geçenleri kutluyorum, elinize ve gönlünüze sağlık” diye konuştu.Konuşmaların ardından Vali Mehmet Aktaş, Zonguldak Valisi Ali Kaban ve protokol üyeleri tarafından serginin kurdelesi kesildi. Daha sonra sergiyi gezen Vali Aktaş ve protokol üyeleri Cam Altı Resim Sanatı Hocası İbrahim Boz’dan sergide yer alan eserler hakkında bilgiler aldı.

KARABÜK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN