Japon Profesör’den ders niteliğinde çevre konferansı

Japon Profesör’den ders niteliğinde çevre konferansı

Japon bilim insanı Profesör Kunio Yoshikawa, Karabük Üniversitesi’nde Japon perspektifi ile atık maddeleri yeşil ürünlere dönüştürme konusunda önemli bir konferans verdi

Tokyo Teknoloji Enstitüsü’nde Çevre Bilimleri ve Teknolojisi alanında öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Yoshikawa’nın KBÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda verdiği konferansa akademisyen ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.Atık arıtma teknolojileri, enerji dönüşümü, ısıl mühendislik, yanma, gazlaştırma ve atmosferik çevre mühendisliği alanlarında araştırmalar yapan Profesör Kunio Yoshikawa, atık maddeleri yeşil ürünlere dönüştürme konusundaki görüşlerini ve çalışmalarını Karabük Üniversitesi’nde paylaştı.Oluşumu için milyonlarca yıl gereken kömür 1 saatte üretiliyorJapon bilim insanı Yoshikawa, evsel atıklardan hidrotermal prosesle nasıl kömür üretildiğini açıkladı. Bu yolla elde edilen kömürün ticari olarak satılan kömüre yakın kalorifik değere sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Yoshikawa, kömürün oluşumu için milyonlarca yıl gerekirken bu yöntemle 1 saat içinde atıktan kömür elde edildiğini ve bu yöntemin ticarileştirildiğini vurguladı. Yoshikawa ayrıca söz konusu yöntemin su içeresinde düşük sıcaklık ve basınçta gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.Profesör Kunio Yoshikawa ikinci araştırma konusu olarak da yiyecek atıkları, hayvan atıkları ve çamurdan gübre elde edilmesi konusunda da detaylı bilgiler verdi. Çalışmalarının diğer bir bölümünde ise atık plastiklerden sıvı yakıt eldesini anlatan Prof. Yoshikawa başka bir çalışma konusu olarak da atıktan elektrik üretimi konusuna değindi. Japon bilim insanı Yoshikawa son olarak cep telefonlarında bulunan altını geri kazandıklarını ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarında kullanılacak altın madalyayı bu yolla ürettiklerini aktardı.

KARABÜK/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN