Kalp krizi sonrası hayatını kaybeden asker son yolculuğuna uğurlandı

Kalp krizi sonrası hayatını kaybeden asker son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatani görevini yaparken geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden asker Alaattin Seçkin Yirmibeş düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı

Silopi ilçesi 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında vatani görevini yaparken geçtiğimiz Pazar günü geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden er Alaattin Seçkin Yirmibeş’in naaşı Yenice Devlet Hastanesi morgundan alınarak 15 Temmuz Demokrasi meydanına getirildi.Türk Bayrağına sarılı tabutu başında dede Kazım Yirmibeş ve halası Sakine Yirmibeş ile kuzenlerinin feryatları ise yürekleri dağladı.Torunun resmini öpen dede Kazım Yirmibeş, gözyaşları içinde “Seni kalbimde yaşatacağım. Bugünü sana bir bayram olarak kabul ediyorum. Onur verdin bize. Komutanların her saat beni arardı” diyerek feryat etti.İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Demir tarafından kılınan cenaze namazının ardından Yirmibeş’in naaşı askerlerin omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı. Er Yirmibeş daha sonra ilçeye bağlı Yirmibeşoğlu köyünde 31 Mayıs 2014 yılında evinde kendini asarak intihar eden annesi Sevim Yirmibeş’in yanında toprağa verildi.Cenaze törenine, babası Atilla Yirmibeş, ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, siyasi partilerin il başkanları, dernek başkanları ve diğer protokol üyeleri ile gaziler katıldı.

KARABÜK/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN