Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden şarbon açıklaması

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden şarbon açıklaması

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bilgi kirliliğine neden olan şarbon ve hayvan hastalıkları ile ilgili açıklama yapıldı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Şarbon, enfekte otçul hayvanlara ait et ve diğer ürünler ile temas eden insanlara bulaşan Bacillus anthracis isimli bakterinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalığın insandan insana bulaşması çok nadir görülür. Hastalık en sık deride, nadiren akciğer ve bağırsaklarda görülmektedir. Temastan ortalama 5-7 gün sonra ortaya çıkmakta, küçük, ağrısız, kaşıntılı bir kabarıklık şeklinde başlayıp ortası siyah bir ülser haline dönüşmekte, tabloya ateş, baş ağrısı ve halsizlik eşlik edebilmektedir” denildi.Karabük’te, sağlık kurumlarında şarbon şüphesi ile başvuran kişilerin muayene, tetkik ve tedavilerinin yapılabildiğini belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Halen şarbon teşhisi konmuş ve takibi yapılan hasta bulunmamaktadır. İlimizde yapılan tetkiklere ilave olarak şüphe duyulan vakalardan alınan numuneler Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Merkez Laboratuvarı’na da gönderilmektedir. İlimizde tüketime sunulan tüm etler onaylı mezbahanelerde Veteriner Hekim kontrolünde kesimi yapılarak Veteriner Sağlık raporu ile diğer işletmelere sevk edilmektedir. İşletmeler İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrol görevlileri tarafından sürekli ve düzenli denetime tabi tutulmaktadır. Bu denetimlerde gerek görüldüğünde veya şikayet durumunda numuneler alınarak Gıda Kontrol Laboratuvarlarına analize gönderilmektedir. Bu güne kadar alınan numunelerden insan sağlığını tehdit edecek şarbon veya halk sağlığını etkileyecek hastalıklarla karşılaşılmamıştır.”

KARABÜK/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN