Karabükspor’da başkanlık arayışı

Karabükspor’da başkanlık arayışı

KARDEMİR’de örgütlü Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, işçi takımı olan Karabükspor’un bir önce yeni yönetiminin belirlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini söyleyerek, üzerilerine düşen ne varsa yapmaya da hazır olduklarını kaydetti

Yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanı sıra yönetimsel boşlukta Süper Lig’in dibine demir atan Kardemir Karabükspor’un kurtarılması için kongre öncesi çalışmalar hızlandı. Son iki aydır Karabükspor’da yaşananların hem kendilerini hem de KARDEMİR’de çalışan işçileri üzdüğünü belirten Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Genel başkan olduğum günden bu tarafa Çelik-İş Sendikası olarak Karabük’ün bütün sorunlarında yer alacağımızı ifade etmiştik. En çok geldiğim ilerin başında Karabük geliyor ve gelmeye devam edeceğiz. Başarımızın temeli Karabük’te yaptığımız işler. Ancak Çelik İş Sendikası olarak üyelerimizi serbest bıraktık, Karabükspor’un yanındayız diyerek maçlara gidiyoruz, kombinelerimizi alıyoruz ve aidatlarımızı düzenli yatırıyoruz. Son günlerde yapılan olağanüstü görüşmelerde yönetime sendikadan isim istendi onu da vermiştik. Çelik İş Sendikası bu şekilde üzerine düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecek. Bu şehre Çelik - İş Sendikası ile birlikte, belediyesi, valisi KARDEMİR, siyasi partileri, STK’larda üzerine düşeni yapıp biran evvel Karabükspor yönetimi belirlemeleri ve kişiler üzerinde uzlaşmalı. Kümeye gitmekte olan Karabükspor’un yolunu tersine çevirip, kümede kalacak şekilde yeniden yapılanmasını sağlaması lazım. Bu konuda Çelik - İş Sendikasından varsa bir talep bu talebi karşılamaya hazırız. Zaten bir talep beklemiyoruz görevimiz ve sorunumuz olarak görüyoruz. O yüzden bizden önceki yönetimlerde Karabükspor’a konulan ambargoları kaldırdık, göbeğinde olmak için çalıştık. İnşallah aklı selim hakim olur, biran evvel birlik olunup büyüklerimizin önderliğinde başkanı ve yönetimi belirlenip bu sıkıntılı süreç son bulur. Aksi halde 100 bin şehirli bir ketin süper ligde bulunan takımının kümeye gitmesi bu şehre zarar verir, halkı da zarar görmüş olur. Bunu telafi etmek için gücümüzü ortaya koyarak büyüklerimizin önderliğinde çalışkan gayretli bir başkan ve yönetimi belirleyip yolumuza devam etmemiz gerekiyor” dedi."Takım kümeye gidiyor"İşçilerin de yaşanan durumdan rahatsız olduğu yönünde bir soru üzerine ise Değirmenci, “İşçilerimiz bize Karabükspor’u ve Karabük’ü sevdiklerini söylüyor. Bu gidişata dur denmesi için herkesin sorumluluğunu hatırlayıp vazifesini yerine getirsin diyorlar” diye konuştu.Yönetimsizlikten dolayı takımın kümeye gittiğini de ifade eden Yunus Değirmenci, “Takım kümeye gidiyor. Durup dururken mi kümeye gidiyor takım. Sahipsiz kalan bir takım kümeye gitmeyip de şampiyonluğa mı oynayacak. Bir şeyler oluyor dememdeki kastım, sahip çıkılmaması yönünde. Herkesin yapması gerektiği sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz. Çelik- İş Sendikasının 3 ayakla ilgili sorunu yok. Karabük halkı, KARDEMİR ve Çelik İş çalışanları ile bir bütün. Eksiklik kimdeyse onlar o eksikliğini gidersin.” ifadelerine yer verdi.

KARABÜK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN