Tankut’tan video hakem açıklaması

Tankut’tan video hakem açıklaması

Kardemir Karabükspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Ferudun Tankut, ligin ilk haftasından itibaren başlayan hakem hataları konusunda gelecek hafta video hakemlik konusunda gelecek hafta toplantı yapacaklarını ve uygulamanın Ocak ayında başlamasının öngörüldüğünü söyledi

Ligde hafta sonu Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarını sürdüren Karabükspor’un çalışmalarını takip eden kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandırdı.Geçtiğimiz hafta deplasmanda aldıkları bir puanın kıymetini geçen seneden iyi bildiklerini kaydeden Tankut, “Medipol Başakşehir’in geçen sezon olduğu gibi bu sezonda iyi bir takım. Rakibimiz Sevilla ile maç oynayacak olmasının onlar için bir dezavantaj gibi görünse de geniş bir kadroları var. Hem Sevila maçına hemde bilim karşımıza çıkacak kadroya sahipler.Onu baz almayıp kendi futbolumuzu oynamamız gerekiyor. Bizim için çok önemli bir oyuncu olan Latovlevici’nin olmaması bizim için önemli bir kayıp ama yerine oynayacak oyuncularımız onu aratmayacaktır. Sahamızda alacağımız puanlar bizim için çok önemli. Puan ya da puanlarla ayrılırsak bizim için çok iyi olur" dedi."Seleznov ile 2 yıllık sözleşmemiz var"Adı Galatasaray ile anılan golcü oyuncuları Seleznov’un kendileriyle 2 yıllık sözleşmesinin bulunduğu hatırlatan Tankut, "Bize intikal etmiş hiçbir şey yok. Bu dedikodular takımımızın motivasyonunu olumsuz etkiliyor. Bu dedikodular yerine gerçek varsa ortaya çıkarılır ve bir şeyler söylenir. O zaman bir değerlendirme yaparız" dedi.Video hakem uygulamasıAynı zamanda Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı da olan Tankut, Türk futbolu’nun bir çok sıkıntılarının olduğunu ve bunlardan en önemlisinin de hakem hataları olduğuna söyledi. Video hakemliği uygulamasının Ocak ayında devreye girmesinin planladığının konuşulduğunu da ifade eden Tankut, “Önümüzdeki hafta içerisinde yapacağımız toplantıda bunlar dile gelecek. Kaldı ki onlardan daha önemlisi de sporda şiddet. Süper kupada gördüklerimiz. Kulüplerin ve seyircilerin almış olduğu cezalar. Samsun’daki maçtan dolayı Konya seyircisinin ne suçu var? 40 bin kişilik stadın 5 maç ceza almasını doğru bulmuyorum. Cezayı bireyselleştirmek lazım. Kim ya da kimler yapıyorsa onlara vermek lazım. Onun üzerine gideceğiz. En önemli çalışmalarımız cezanın bireyselleştirme konusunda olacak." İfadelerine yer verdi.

KARABÜK/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN