Engelli kadın ilkokul öğrencileriyle okumayı öğrendi

Engelli kadın ilkokul öğrencileriyle okumayı öğrendi

Karaman’ın Ayrancı ilçesine bağlı Ambar köyünde yaşayan 47 yaşındaki doğuştan bedensel engelli kadın, her gün köy okuluna gidip öğrencilerle birlikte derslere girerek okumayı öğrendi

Ambar köyünde yaşayan Döne Şencay, engeli nedeniyle küçükken hiç okula gidemedi. Kendisine akülü araba hediye edilen Şencay’ın ilk işi ise köy okuluna giderek okuma yazmayı öğrenmek oldu. Azmi ile öğretmenleri bile şaşırtan 47 yaşındaki Şencay, iki yılda okumayı öğrendi. Her gün ilkokul öğrencileri ile ders dinleyen Şencay, engelinin okumasına engel olmadığını belirtirken, “Okumayı çok seviyorum. Çocuklarla iki yıldır okuyorum. Yunus hocam okuttu beni. Yaşım 47 oldu, soğuk demeden sıcak demeden okulumu sevdiğim için çıktım geldim. Engelim okumam engel olmadı” dedi.Okumayı çok istediğini ifade eden Döne Şencay, “Ancak akülü araba geç geldi. Yıllardır bu yüzden okuyamadım. Şimdi akülü arabam ile gelip gidiyorum. Okumayı öğrendim ancak ellerim tutmadığı için yazamıyorum. Çocuklar ile birlikte okumak güzel bir duygu. Çocuklar bana arkadaşlık da yapıyor” ifadelerini kullandı.“Engellilerin okumasına bir engel olmadığını Döne ablamızda gördük”Döne Şencay’a okumayı öğreten sınıf öğretmeni Yunus Aslan ise, “Engellilerin okumasına bir engel olmadığını Döne ablamızda gördük. İki yıldır bu şekilde okula gelip gidiyor. ‘Bana okuma yazmayı öğret hocam’ dedi, ben de ona göre öğrettim ve okuma yazmayı söktü. Azimli olduğu için yağmurda çamurda her zaman gelip gitti. Hatta yeri geldiğinde ben de evlerine gittim. Şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çocuklarla birlikte ders dinlemeye geliyor. Bizim engelli olan kaynaştırma öğrencilerimiz var. Döne abla da aynı şekilde bir kaynaştırma öğrencisi gibi okula gelip ders dinliyor. Yeri geliyor bazen teneffüs aralarında gösteriyorum, eve de kitap götürüyor, çok azimli bir insan” diye konuştu.Döne Şencay’a akülü araba hediye eden Ereğli Tüm Engelliler Derneği Başkanı İshak Acar ise, “Döne okuyor ancak parmakları tutmadığı için yazamıyor. Çok kısa bir sürede yaklaşık 6 aylık sürede okumayı söktü. 46 yaşından sonra da okumayı sökmek zor bir iş. Onun engeli okumasına engel olamadı, aksine daha çabuk öğrendi. İşte azmin sonu” ifadelerini kullandı.

KARAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN