Karaman mısır desteğine dahil edilmedi

Karaman mısır desteğine dahil edilmedi

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Konya ve Aksaray ile aynı havzada bulunan Karaman’ın mısır desteğinden yararlanamayacak olmasının kendilerinde ve çiftçilerde büyük hayal kırıklığına yol açtığını söyledi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muğlu, "Oda olarak yaptığımız girişim ve çabalara rağmen 2017 yılı için Tarım Bakanlığınca desteklenecek ürünler listesine dane mısırı dahil ettiremedik. Dane mısır ekimi, aynı havzada olmamıza rağmen Konya ve Aksaray tekrar dahil edilirken Karaman, dahil edilmemiştir. Tarım Bakanlığının bu uygulaması Karaman’da bulunan üreticilerimizi derinden üzmüştür. Bu yanlışın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Bu konuda Sayın Başbakanımız, Tarım Bakanımız ve Karaman Milletvekillerimizden Karaman çiftçisinin haklı talebini dikkate alarak bu yanlışın ivedi bir şekilde düzeltilmesi gerektiğini belirtmek isterim” dedi.

KARAMAN/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN