Karaman’da “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” projesi

Karaman’da “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” projesi

Karaman’da Gençlik Merkezi liderleri, başlattıkları “Hayalleriniz varsa kitap okuyun” sloganı çerçevesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek birlikte kitap okudu

Ziyarette, ilk olarak projeye ilişkin Gençlik Lideri Hamide Alınmış, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi. Gençlik Lideri Hamide Alınmış, “Gençlik Merkezi Müdürümüz Şabettin Gezen öncülüğünde başlatılan ve Karaman Gençlik Merkezi olarak kitap okumada farkındalık oluşturmak ve kitap okumanın önemini vurgulamak için ‘Hayalleriniz varsa kitap okuyun’ projesini başlattık. Kitap okuma halkalarımız ile başladığımız okuma etkinliklerini farklı mekânlarda gerçekleştirmeye devam ediyoruz. İlk olarak bir alış-veriş merkezinde başlattığımız etkinlik daha sonra Karaman tren garı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğünde devam etti. Bugün de okuma etkinliğimizi Gençlik Liderleri ve gönüllü gençlerimizle birlikte sizi ziyaret edip, kitap okumaya geldik. Bizi kabul ettiğiniz için size şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.“Yöneticiler ve öğretmenler, anne ve babalar olarak önce bizler okumalıyız”Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’da, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okul ve kurumlarla ilgili misafirlere bilgiler verdi. Karaman’ın eğitim anlamında iyi durumda olduğunu vurgulayan Kuntoğlu, Karaman’daki okullarda ikili öğretimin olmadığının altını çizdi. Kuntoğlu, “Normal eğitim anlamında Karaman’ın ilk onda yer aldığını söyleyeyim. Bu noktada artımız var eksimiz yok. Okuma etkinliği olarak okullarımızda çok farklı etkinlikler yapılıyor. Anadolu Mektebindeki öğrencilerimiz sistematik bir şekilde yazar okumalarını gerçekleştiriyor. Okunan kitapların yazarlarıyla alakalı paneller, sempozyumlar yapılıyor ve öğrencilerimiz de bu etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor. Türkiye okuma anlamında bir ivme yakaladı. Eskiye oranla daha iyiyiz diyebilirim. Ama şunu belirtmek isterim ki yöneticiler ve öğretmenler anne ve babalar olarak önce bizler okumalıyız. Çünkü öğrencilerimiz bizleri örnek alıyor. İnşallah bu güzel etkinlik kelebek etkisi yapar. Böyle anlamlı bir etkinliği düzenlediğiniz için Gençlik Merkezi Müdürümüz Şabettin Gezen’e, sizlere ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.Konuşmaların ardından okuma etkinliğine geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Gençlik Lideri Hamide Alınmış, Hasan Hüseyin Öztürk, Meryem Kaya ve gönüllü gençlerle birlikte kitap okudu.

KARAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN