Karaman’da okul sporları bilgilendirme toplantısı

Karaman’da okul sporları bilgilendirme toplantısı

Karaman’da, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında düzenlenecek okul sporları yarışmaları öncesi beden eğitimi öğretmenlerine yönelik genel değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, yeni eğitim öğretim yılında okul sporları müsabakalarının en iyi şekilde geçmesi temennisinde bulunarak, okul sporları faaliyetlerinin ülkemizde çok kapsamlı bir olgu olduğuna değindi.Okul sporları müsabakalarına daha fazla katılım sağlanması için ortak bir çalışma gerektiğini belirten Çınarsoy, “Okul sporları faaliyetleri bizim için çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen bu güçlü spor faaliyetinde beden eğitimi öğretmenlerinin önemli bir rolü bulunuyor. Özellikle toplumda bir spor kültürünün oluşmasında ve çocuklarımızın erken yaşta sporla tanışması açısından beden eğitimi öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Bu çalışmayı başarılı bir şekilde sürdürmek için çok ciddi bir ortak çalışmaya ihtiyaç var. Yine bu ortak çalışmanın mimarları ise beden eğitimi öğretmenlerimiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diliyor, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunların en iyi şekilde değerlendirilmesini temenni ediyorum” diye konuştu.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmeye göre kendi bölgesindeki iller arasında Karaman’daki okulların sportif faaliyetlere katılımında üst düzey başarı gösterdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da, “Sportif faaliyetlerde elde edilen başarılardaki gizli kahramanlarımız beden eğitimi öğretmenlerimizdir. Sizlerle gurur duyuyor ve çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.Toplantının yeni döneme hayırlara vesile olması dileğinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, “ Okul sporları yarışmalarına katılımın sağlanması ve verimli bir yıl olması için çalışmalarımız devam ediyor. Burada bir ekip ruhu içerisinde öğretmenlerimizle birlikte bu yıl daha başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.Programın sonunda 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde ortaokul ve liselerde en fazla sporcu ile okul sporları müsabakalarına katılan başarılı okullara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

KARAMAN/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN