İYİ Partili Uğur Poyraz: Kürt oylarına talibiz

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu oldu. Poyraz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'ye etkileri ve İYİ Parti'nin Kürt seçmenine yaklaşımını değerlendirdi. HDP seçmeninin oylarına talip olduğunu vurgulayan Poyraz, "Oraya gidip Kürt oylarını alacağız. Onlarda verecek" diye konuştu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Poyraz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra devletin şahıs devleti haline geldiğini söyledi. Güneydoğu ve Doğu'daki Kürt seçmeninin oylarını da değerlendiren Poyraz HDP seçmenine çağrıda bulunarak, "Kürt oylarına talibim" dedi.

HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir yol izleyeceği üzerine tartışmalar devam ederken, Kürt oylarının diğer partilere geçişi de merak edilen konular arasında. Özellikle HDP seçmen kitlesi üzerinde duran siyasiler, Kürt sorunu tekrar gündeme taşıdı.

Kürt oylarını araya aracı koymadan alacaklarını belirten İYİ Partili Poyraz, "Kürdün önüne arkasına kelime eklemeden Kürt'ün oyuna talibiz. Onların önceliklerini ve değerlerini cezbederek oraya gidip, Kürdün oyunu alacağız. Onlarda oy verecek" diye konuştu.

"KÜRTLEREE DEMOKRASİYİ VAAT EDİYORUM"

İktidarın çözüm sürecinin sekteye uğramasından sonra Kürt sorunu da rafa kaldırılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorunun HDP ile çözebilir' açıklamasından sonra İYİ Partili Poyraz'da, Kürtlere adalet ve demokrasiyi vadediyorum diyerek Kürt sorununu kişi bazlı değil devlet aklıyla yöneteceklerini kaydetti.

Poyraz, "Milliyetçiliğimiz bizim unsurlarımızdan biri. Milliyetçiliğimiz demokratlığımızdan fazla olmadığı gibi demokratlığımız da milliyetçiliğimizden fazla değil. Ben Kürtlere hukuku, adaleti, demokrasi ve kalkınmayı vaat ediyorum. Genel Başkanımız Meral Akşener, bu çizgiyi ortaya koyuyor. Aynı toprak üzerinde birbirimizle huzur içinde yaşamak önemli. Kürt ve Türk'e imtiyaz tanımakla değil."

"İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜN TEMİNATI SAYIN AKŞENER'DİR"

İktidarın hala sağ- sol meselelerini gündeme taşımaya çalıştığını söyleyen Poyraz, AK Parti iktidarının Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı 'siyaset aracı' olarak kullandığını ifade etti. Poyraz, AK Parti'ye oy vermiş olup rahatsız olan muhafazakar kesim ve kararsızların oyları hakkında ise "İYİ Parti İnanç özgürlüğünün teminatı. Genel Başkanımız hacı bir Cumhuriyet kadını. İYİ Parti'nin bütün kadrolarını çıkartın, İnanç özgürlüğünü teminatını sadece Meral Akşener olarak bile tanımlayabilirim. Bu ülkede imanlı-imansız, inançlı-inançsız diye bir ayrım yok. Tek sorunumuz var ülkeye sadakat sorunu" diye konuştu.

"ÜLKEYİ BELEDİYE, KENDİNİ BELEDİYE BAŞKANI SANIYOR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Poyraz, devletin şahıs devleti haline geldiğini vurgulayarak, "Erdoğan, tek kişi olarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. 2 yıl önceki sözlerini tekrarlıyor. Şu an yaşadıklarımız Erdoğan'ın tercihlerinin sonucu. Erdoğan, ülkeyi belediye, kendisini de belediye başkanı sanıyor" ifadelerini kullandı.

Olağanüstü hal döneminde çok sayıda insanın KHK'lar ile haksız yere ihraç edilmesini eleştiren Poyraz, ülkedeki temel sorunun bireysel güven sorunu olduğunu belirtti. Poyraz, "Türkiye'de örgüt ve terör kavramı değişebiliyor. Bugünün kahramanı yarının teröristi olabiliyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN