Kafkas Üniversitesi’nde Kafkasya Halk Kültürü kongresi

Kafkas Üniversitesi’nde Kafkasya Halk Kültürü kongresi

Kafkas Üniversitesi’nde Kafkasya Bölgesi ve ülke halklarının kültürlerarası bir diyaloğun oluşumu konusunda somut adımlar atıldı

Kafkas Üniversitesi, bu yıl ilk kez düzenlenen, bölge açısından stratejik öneme sahip‘I. Uluslararası Kafkasya Halk Kültürü Kongresi’ne ev sahipliği yapıyor.Kafkas Üniversitesi, Geleneksel Aşık Sanatı ve Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından SERKA (Serhat Kalkındırma Ajansı) paydaşlığında 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen kongreye, ulusal ölçekte katılımcıların yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Nahçıvan, Irak, Fransa, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan gibi ülkelerden ilgili devlet temsilcileri ile birçok akademisyen, yazar, araştırmacı ve sanatçı katıldı.Kafkas Üniversitesi, bölgenin Kafkaslara açılan yüzü olarak, bu coğrafyadaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirası, temel alarak kültürlerarası uyum ve entegrasyonu konusunda ilk adımı atmış bulunuyor.I. Uluslararası Kafkasya Halk Kültürü Kongresi, Kafkasya halklarının, kültür, sanat ve yaşayış biçimleri odağa alınarak, bu alanda yapılan araştırmaların paylaşılmasını hedeflemiştir. Bu amaç doğrultusunda, uzman bilim insanı ve araştırmacılar, kongre süresince, kıymetli birikimlerini takipçilere aktarma fırsatı yakaladı.Bu noktadan hareketle, kültürlerarası bir diyalog sağlamak, somut ve somut olmayan müşterek değerleri korumak, halk kültürü, dil ve etnografik ürünleri derlemek ve ulaşılabilir hale getirmek, ayrıca alan üzerine yapılan çalışmaları desteklemek, Üniversite Yönetiminin ve birimlerinin temel öncelikleri arasında yer alıyor.Kongre süresince, müziğin birleştirici gücünden yararlanmak üzere sanatsal, ve sosyal etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda kongrenin ilk gününün sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından konser verildi. Programın sonunda Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan tarafından Topluluğun Sanat Yönetmeni Abdullah Alper Kurbani ve Topluluk Müdürü Recai Nuri Kadıoğlu’na çiçek ve plaket takdim edildi.

KARS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN