Son dakika! Sedanur'u arama çalışmaları sazlık alana kaydırıldı | Kars haberleri

Son dakika! Sedanur'u arama çalışmaları sazlık alana kaydırıldı | Kars haberleri

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 4 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel’in arama çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Doğan, firari bir kişinin Sedanur'un kaybolduğu saatlerde bölgede göründüğünü belirtti. Minik kızın arama çalışmaları, Paslı köyüne yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulanan sazlık alana kaydırıldı.

Arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kars Valisi Rahmi Doğan, “Paslı köyünde kaybolan kız çocuğu ile ilgili çok ciddi bir ekip oluşturduk, bugün tekrar birtakım takviyeler de yaptık. Çocuğun kaybolduğu köyü zaten gördünüz, çocuğun kaybolma ihtimalinin çok düşük olduğu bir alan. O yüzden farklı gelişmelerde olabileceğini düşünerek araştırmalarımızı o yönde takip ediyoruz. Bir netice alacağımızı düşünüyoruz. Şüphelendiğimiz kişilerle ilgili tahkikatlar devam ediyor, en kısa süre içerisinde bir netice alacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

18-09/19/resimid_10476724.jpg

Şu anda bir gözaltı olmadığını ifade eden Vali Doğan, “Şüpheli bir kişi var. Gözaltı yapılır yapılmaz hususu henüz adli makamların kararı doğrultusunda. İfadelere göre alınan bir kişi var, onun sorgusu devam ediyor ama ne çıkar? Olayla ne kadar bağlantılıdır? O hususu bilmiyoruz. Şüpheli olan şahsın kendisi zaten eski hükümlü normalde tamamlanmamış bir kişi, yarı açık cezaevinde kalan süresini tamamlaması gerekirken sahte bir kimlikle dolaşıyor. Çocukların verdiği ifade de olayın olduğu anda onun da orada olduğu bir bilgi var. Araştırmalarımızı da o kişi üzerinde yoğunlaştırdık. Takip ediyoruz inşallah çocuğumuzu sağ salim bir vaziyette bulur ailesine kavuştururuz diye düşünüyorum” diye konuştu.

18-09/19/resimid_10476919.jpg

SAZLIK ALANDA ARAMA

Öta yandan yaklaşık 4 metre yükseklikte bulunan sazlık alanda AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri yüzeysel olarak arama yaptı. Daha önce de helikopter ile havadan bakılan sazlık alan içerisinde zehirli yılanlar olduğu için girilemiyor. Bir kısmına bakılan sazlık alan tekrar tam detaylı olarak aranacak.
Salık alanın aranabilmesi için 4 metre yükseklikteki sazların kesilmesi gerekiyor. Paslı köyü ve civar köyler tamamen aranırken, son olarak köye 4 kilometre uzaklıkta bulunan sazlık alana ekipler yoğunlaştı.
Öte yandan arama tarama çalışmaları bugünde sonlandırıldı. Çalışmalara yarın tekrar devam edilecek.

KARS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN