Kars’ta “Açık Kapı Bürosu’nun açılışı yapıldı

Kars’ta “Açık Kapı Bürosu’nun açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile İçişleri Bakanlığı’nca 81 il Valiliklerine uygulamaya giren Açık Kapı “Milletin Kapısı” açılışı yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nca, kamu hizmetlerine kolay erişimin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mahal verilmeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, hızlı ve etkin çözümler üretilmesi suretiyle kamu hizmetleri sunumunda vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla tüm Valiliklerde hayata geçirilen Açık Kapı Projesi ile vatandaşlar işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırabilecek.Kars Valiliği girişinde oluşturulan Açık Kapı Bürosu’nun açılışını Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç yaptı.Vali Rahmi Doğan, daha sonra açılışı yapılan Açık Kapı Bürosu’nda incelemelerde bulundu. Doğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Açık Kapı’nın açılışını bugün ilimizde de yaptık. Buradaki amaç şudur. Vatandaşımızın kamu kurumlarına hızlı erişimini, ulaşımına sağlayabilmek. Bunun için burada uzman arkadaşları görevlendirdik. Bakanlığımı tarafından yapılan bir yazılım var. Yazılım çerçevesinde talepler takip edilecek. Vatandaşların işlemleri hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak. Vatandaşlarımız buraya geldiklerinde onlara bir başvuru numarası verilecek. Numarasıyla talepleri takip edilecek” dedi.Kars’ın 2’inci grupta yer aldığını ifade eden Vali Doğan, “Güzel bir hizmet, biz 2’inci grupta yer alan iliz. Çok kısa süre içerisinde de 81 ilde de faaliyete geçmiş olacak. Valiliklerin giriş kapısında dizaynlarını yaptık. Çünkü vatandaşlar valiliğe geldiğinde çok hızlı bir şekilde görüp işlemlerini kolayca yaptırıp çıkabilsin düşüncesiyle valiliklerin giriş kapısında böyle bir dizayn yaptık. Güzel bir yazılım oldu. Burada görev alan arkadaşlar gitti eğitimlerini aldılar. Burada 5 kişiyi görevlendirdik ve 1 kişi daha görevlendirilecek” diye konuştu.Kars Valiliği açılan Açık Kapı Bürosu’nda vatandaşlarının işlemleri kısa sürede tamamlanacak. Dallarında uzman 5 kişinin görev aldığı Açık Kapı Bürosu’nda vatandaşlara hızlı ve çabuk hizmet verilecek.

KARS/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN