Kars’ta canlı mühre ile avlanan iki kişiye 28 bin lira ceza

Kars’ta canlı mühre ile avlanan iki kişiye 28 bin lira ceza

Kars’ta, doğadaki yırtıcı hayvanları avlamak amacıyla güvercinleri “canlı mühre” olarak kullanan 2 yabancı uyruklu avcı suçüstü jandarma ekiplerince yakaladı

Kaçak avcılara “Canlı mühre” kullanarak kaçak avlandıkları için ilgili yasa gereği 28 bin 742 lira ceza kesildi.Kars’ın Selim İlçesi Cavlak yolu köy ayrımın da Selim İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol uygulama kontrollerinde, Kaçak Yırtıcı Kuş avladıkları tespit edilen biri Suriye uyruklu iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada çok sayıda tuzak ve canlı mühreler ele geçirilerek muhafaza altına alındı.Gözaltına alınan avcılar ise Selim Jandarma Karakolu’na getirildi. Şüpheliler hakkında Kars Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa Muhalefetten haklarında Toplam 5 bin 366 lira idari para cezası ve 28 bin 742 lira ise tazminat cezası kesildi.Ele geçirilen canlı mühre olarak kullanılan 20’ye yakın güvercin ve bir yırtıcı kuş ile avlamakta kullanılan çok sayıda tuzak ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Kars Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KARS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN