KATSO Başkanı Ötegen, Cazibe Merkezi’ni değerlendirdi

KATSO Başkanı Ötegen, Cazibe Merkezi’ni değerlendirdi

Kars Ticaret Ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Fahri Ötegen, hükümetin Doğu ve Güneydoğu illeri ile Batı’da illerin kalkınmışlık düzeyeni asgari seviyeye düşürmek için Cazibe Merkezleri programını hayata geçirdiğini belirtti

KATSO Başkanı Ötegen, Cazibe Merkezi programının uzun vadeli program olduğunu Valiliklerin, Kalkınma Ajansları ile Ticaret ve Sanayi Odaları’nın Cazibe Merkezleri programlarının tanıtımını yaptığını söyledi.Başkan Ötegen, “Son zamanlarda hükümetimizin, devletimizin, Doğu ve Güneydoğu illeri ile Batı’daki illerin kalkınmışlık düzeyinin en az asgari seviyeye düşürülmesi amacıyla hükümetin Cazibe Merkezleri programı altında bir program devreye soktu. Bu program kısa vadeli, 3 yıllık, 1 yıllık, 5 yıllık program değil. Bu program en az 10 yıl ve üzeri bir programdır. Bu programa çeşitli vesilelerle Ankara, İstanbul, Kocaeli, İzmir gibi illerden ilgili birimler, Kalkınma Ajansı uzmanları, valilik işte Ticaret Odası, belediye olarak bunların tanıtımı yapıldı. Programın içeriği hakkında gerekli bilgiler ve tanıtımlar ilgili birimlerce yapıldı” dedi.Bu program uzun vadeli bir program olduğu için bunun beklentileri de bir anda karşılanacak kısa vadeli program değil diyen Ötegen, “Bunu uzun vadeleri yaydığınız zaman, bunu yan etkenleriyle birlikte düşündüğümüz zaman yan etkenleri derken, ilk önce uluslar arası bir proje olan BTK hattının Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının bitmesi, daha sonra BTK hattıyla entegre olacak Kars Lojistik Merkezi’nin bitmesi ve 2’nci Organize Sanayi Bölgesi programı bakanlıkta şuanda proje aşamasında bunu düşünürsek, bunun kısa vadeli ilimize kısa vadede olmasa da, uzun vadede bu programların, bu projelerin bitişiyle birlikte sanayimizin daha da ileriye gideceğini düşünüyoruz” diye konuştu.Programın amacının istihdam ve göçü önlemek olduğunu ifade eden Fahri Ötegen, “Zaten bu programın amacı birincisi istihdam, ikincisi göçü önlemek, üçüncüsü yatırım, dördüncüsü de ihracata yönelik, ilimizin stratejik konumu nedeniyle özellikle Kafkasya bölgesine yönelik ihracatın artırılmasıyla amaçlı bir programdır. Bu Cazibe Merkezi yatırım programı illerde Kalkınma Ajansı desteğiyle yatırım ofisleri ve Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Kalkınma Bankası’nda esas yatırımcı kuruluş Kalkınma Bankası. Burada ki müracaatlar, büyük müracaatlar, bütün müracaatlar oraya oluyor. Kalkınma Bankası’na ulaşamayan yatırımcılar Kalkınma Ajansı’na aracılığıyla Kalkınma Bankası’na müracaat edebilir. Bu programın yatırımcıya destek anlamında arsa tahsisi var. Arsa tahsisi bu programda uygulana bilmesi için özellikle Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılması amaçlanmış. Eğer Organize Sanayi Bölgeleri’nde yapılmazsa hazineye ait, Milli Emlak’a ait ilgili kurumların tahsisiyle yatırımcıların önünü açmak amacıyla hazırlanmış bir programdır” şeklinde konuştu.

KARS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN