TAMP-Kars Masabaşı Tatbikatı yapıldı

TAMP-Kars Masabaşı Tatbikatı yapıldı

Kars AFAD, “ Olası Afetlere Karşı Deprem Senaryosu” üzerinden Türkiye Afet Müdahale Planı Masa Başı Tatbikatını tüm kurumların katılımı yaptı

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) çerçevesinde hazırlanıp ve onaylanarak yürürlüğe giren Kars İl Afet Müdahale Planı ve kapsamındaki 26 adet Yerel Düzey Hizmet Gurup Operasyon planları çerçevesinde sorumlu kurum amirleri veya temsilcileri, hizmet grup planı sorumlarının katılımı ile Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda Kars İli Müdahale Planı Masa Başı tatbikatı icra edildi.Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunun İl AFAD Müdürü Okay Ayğan, “Kars AFAD olarak ilimizi afete hazır Kars haline getirmek için çalışmalarımızı “Kars Afet Müdahale Planı, TAMP Kars” adı altında yürütmekteyiz. İl Afet Müdahale Planı Masabaşı Tatbikatı, Afet ve Acil Durumlara müdahalede ihtiyaç duyulacak, ilimizin tüm güç ve kaynaklarını planlamak, bu güç ve kaynakları olay bölgesine hızlı ve etkin şekilde ulaştırılmasını sağlamak. Müdahale hizmetleri ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve il düzeyinde sorumlu birimlerin görev ve sorumluluklarının belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. AYDES kullanıcılarının ön eğitimleri yapılmış olup, ilimizde gerçekleşebilecek olaylara karşı bilgilendirme toplantılarımız ile desteklenmiştir” dedi.Deprem öncesi ve sonrasına yönelik risk ve zarar azaltma çalışmaları yaptıklarını ifade eden Ayğan, “Kurumlar arası etkin koordinasyon pratiğini planlarda görev alacak ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda görev alacak personelin deneyim ve tecrübesini geliştirmek amacıyla bu tatbikatları her yıl yapıyoruz. Kurumlar arası etkin koordinasyon pratiğini planlarda görev alacak personelin deneyim ve tecrübesini geliştirmek amacıyla bu tatbikatları her yıl yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KARS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN