Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi’nin açılışı yapıldı

Vali Lala Mustafa Paşa Çeşmesi’nin açılışı yapıldı

1579 yılında Kars’a 100 bin kişilik bir orduyla gelip Kars’ta imar çalışmaları ve Beylerbeyi Sarayını da yapan Osmanlı İmparatorluğunun büyük komutanlarından biri olan Vali Lala Mustafa Paşa’nın adının verildiği çeşmenin açılışı yapıldı

Kars Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ahmet Arslan’ın destekleriyle yapımına başlanan ve kısa sürede tamamlanan Vali Lala Paşa Çeşmesi dularla açıldı. Açılışı yapılan çeşmeden şerbet aktı.Yapımı tamamlanan çeşmesinin açılışını Vali Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral özgür Nuhut, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.Kars Kalesi altında, Harakani Külliyesi ve Evliya Cami’nin olduğu bölgede yapılan Vali Lala Paşa Çeşmesi’nin mermerleri ise Afyon’dan getirildi.

KARS/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN