(Özel Haber) Otobüste fenalaşan kadını hastaneye yetiştiren şoför konuştu:

(Özel Haber) Otobüste fenalaşan kadını hastaneye yetiştiren şoför konuştu:

Kastamonu özel halk otobüsünde aniden fenalaşarak baygınlık geçiren kadını halk otobüsüyle hastaneye yetiştiren şoför, "Bizim için öncelik para değil

Bu yüzden hastamızı hastaneye yetiştirdik" dedi.Kastamonu Devlet Hastanesinden şehir merkezine gelmek için özel halk otobüsüne binen Ayten K., otobüsün hareketinden kısa bir süre sonra Eğitim Fakültesi önündeki durakta fenalaşarak baygınlık geçirmişti. Bunun üzerine halk otobüsünün dörtlülerini yakarak baygınlık geçiren kadını hastaneye yetiştiren sürücü Akif Çevik, vatandaşların büyük taktirini kazanmıştı. Olayın gerçekleşmesini anlatan Akif Çevik, “Eğitim Fakültesi önündeki durağa geldiğimizde kadın yolcumuzun bir arkadaşımız tarafından bana bayıldığı söylendi. Bende otobüsü durdurup yolcunun kontrolünü yaptım. Bayan yolcumuz hareketsiz bir şekilde yatıyordu. Yolcunun iyi olmadığına kanaat getirince en yakın hastane olarak Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesi geldi aklıma. Bende yolcuyu hastaneye götürmekte karar kıldım. Hemen otobüsün dörtlülerini yakıp önümdeki araçlardan da korna ile yol istedim. Fenalaşan yolcumuzu hastaneye yetiştirdim. Ben, insanlık görevimi yaptım” dedi.“Bizim için öncelik para değil"Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyleyen Akif Çevik, “Ben, hastanın durumunun iyi olmadığını görünce hemen hastaneye götürdüm. Bizim için öncelik para değil. Bu yüzden hastamızı hastaneye yetiştirdik. Allah’a şükür hastamızın durumunun iyi olduğunu öğrendik. Bir süre sonra hastanın durumu sorduk hastaneden. Ben, insani görevimi yaptığımı düşünüyorum. Böyle şeylerin önemli olduğunu düşünüyorum. Her şey para değil, sağlık ve can güvenliği her şeyden öncelikli gelir. Ban vatandaşlık görevimi yaptım” diye konuştu.Kahraman sürücüye ödül verilecekSürücünün ödüllendirileceğini ifade eden Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mustafa Gülük ise, “Halk Otobüsümüz, korna çalarak önündeki araçlardan yol istemiş ve hastayı Özel İsfendiyar Anadolu Hastanesinin Acil kısmına kadar getirmiştir. Şoför arkadaşımızı bu konudaki duyarlılığı için öncelikle teşekkür ediyorum. Tabii ki bizler bunu ödüllendireceğiz. Ayrıca Kastamonu halkına da teşekkür ediyoruz, yolcularımız konuya duyarlı davranmış, şoförlerimizde otobüsümüze yol vererek yolu açmıştır. Biz, Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi olarak şoför arkadaşlarımızı bu konularda sürekli uyarıyoruz. Telefonla veya toplantılarımızda bu konuları sık sık gündeme getiriyoruz. Şoför arkadaşlarımız, her zaman ilk planda can ve mal güvenliğini sağlayacaklar. Daha sonra ikinci planda maddiyat geliyor. Bu yönde de arkadaşımızı göstermiş olduğu duyarlılık için tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.Sürücünün kahramanlık anları kameradaÖte yandan Özel Halk Otobüsünün güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, aniden fenalaşan kadın baygınlık geçiriyor. Yolcuların uyarısı sonrasında şoför, baygınlık geçiren kadının yanına kadar giderek durumunu kontrol ediyor. Daha sonra direksiyona geçerek otobüsün dörtlülerini yakıyor ve önünde seyreden araçlardan da korna çalarak yol istiyor. Otobüs, hastanenin önüne gelince sağlık ekiplerinden yardım isteniyor ve yolcuya müdahale ediliyor.

KASTAMONU/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN