AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş oldu

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu Belediye Başkan adayının Mevcut Belediye Başkanı Tahsin Babaş olduğunu açıkladı. Peki Tahsin Babaş kimdir? Nereli, kaç yaşında. Asıl mesleği ne? Ayrıntıları derledik.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kastamonu Belediye Başkan Adayının mevcut Belediye Başkanı Tahsin Babaş olduğunu açıkladı. Peki Tahsin Babaş kimdir? İşte biyografisi. 

TAHSİN BABAŞ YENİDEN... 

İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde yapılan aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sahneye AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ve Metin Çelik ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Eda Yamalı Şen ve AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat’ı davet etti.

Davetin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti’nin Kastamonu Belediye Başkan adayları olduğunu açıkladı.

İLK AÇIKLAMALAR

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babaş'ın yeniden aday gösterilmesinin kentte sevinçle karşılandığını söyledi. 

Geride kalan yıllarda Kastamonu'da önemli işler yapıldığına işaret eden Ünlü, "Belediye Başkanımız Tahsin Babaş, 4,5 yıllık belediye başkanlığı döneminde binin üzerinde projeye imza atarak Kastamonu'yu AK belediyecilik anlayışı ile tanıştırdı. Birbirinden önemli işler yaparak şehrin çehresini değiştirdi." diye konuştu.

Yeni dönemde de önemli işlere imza atılacağını dile getiren Ünlü, "Önümüzdeki 5 yıllık dönemde çok daha güzel işler yaparak Kastamonu'yu geleceğe taşıyacağız. Başkanımızı şimdiden kutluyoruz." dedi. 

18-11/24/tahsin-babas.jpg

TAHSİN BABAŞ KİMDİR?

Tahsin Babaş, 1967 yılında Kastamonu'da doğdu. 

İlk, orta ve lise eğitimini Kastamonu'da tamamlayan, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olan Babaş, Kastamonu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programı'nı da bitirdi.

Kastamonu Belediyesinde 1989 yılında memuriyete başlayan Babaş, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2013 yılına kadar Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri ile Fen İşleri Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Babaş, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı olarak Kastamonu Belediye Başkanlığına seçildi.

Belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerle çeşitli alanlarda ödüller alan Babaş, evli ve bir çocuk babasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN