FETÖ’den yargılanan eski uzman jandarmaya 3 yıl hapis cezası

FETÖ’den yargılanan eski uzman jandarmaya 3 yıl hapis cezası

Kastamonu’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında meslekten ihraç edilen eski uzman jandarmaya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen eski uzman jandarma F.A. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütü üyesi” olduğu gerekçesiyle dava açıldı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen uzman jandarma F.A. ile avukatı katıldı.F.A. savunmasında, maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle bir dönem örgütün evlerinde kaldığını belirtti.Daha sonra örgütle ilişiğini kestiğini ileri süren F.A, “İddianamede, ankesörlü telefonla bana ardışık arama yapıldığı söyleniyor. Bunun tarihi ortada. Ne zaman yapıldığı görülüyor” dedi.Kod adı kullandığı yönündeki iddiaları reddeden ve suçlamaları kabul etmeyen F.A, “Örgütün toplantılarına katılmadım. Bir dönem ekonomik sıkıntılardan dolayı evlerinde kaldım ama yapının gerçek niyetini anladıktan sonra bağımı kopardım. Yapıyla ilgili bildiklerimi size anlattım. Suçsuzum ve beraatımı istiyorum” şeklinde konuştu.Mahkeme heyeti, sanığı etkin pişmanlık hükümleri kapsamında 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

KASTAMONU/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN