Kastamonu’da kış lastiği denetimlerinde şoförlere ceza yağdı

Kastamonu’da kış lastiği denetimlerinde şoförlere ceza yağdı

Kastamonu (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, kış lastiği ve hız kontrol denetimlerinde sürücülere ceza yağdı

1 Aralık tarihi itibariyle başlayan ticari araçlarda zorunlu kış lastiği kullanımı nedeniyle Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri tarafından Tosya’da D-100 Karayolunda denetim yapıldı. Polis Kontrol Noktasının tamamlanmasının ardından yol uygulamalarını burada gerçekleştiren Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, kış lastiği olmayan ticari araç sürücülerine cezai işlem uyguladı.Samsun-İstanbul istikametine giden ticari araçları durdurarak kış lastiği kontrolü yapan ekipler, ticari araçlara ait belge ve evrak kontrolünde bulundu. Polis kontrol noktasına konuşlanan bölge trafik ekipleri, uygulamada kış lastiği olmayan ticari araçlara cezai işlem uygularken evrak ve belge yetersizliğinden de işlem yaptı.Tosya Bölge Trafik Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan kış lastiği uygulamasında 85 araç kontrol edilerek 14 araca kış lastiği, radar ve topograf kontrollerinde toplam 6 bin 104 TL cezai işlem uyguladı. Ayrıca ticari belgeleri olmayan bir kamyonda trafikten men edildi.Yolda durdurulan bir otobüste de evrak kontrolü yapan ekipler, 65 yaş sınırını geçmesi nedeniyle 66 yaşındaki otobüs kaptanının sürücü belgesine el koydu ve otobüsü de trafikten men etti. Kış lastiği kullanımının 1 Aralık’tan itibaren ticari araçlarda zorunlu olduğunu belirten yetkililer, ticari araçlarda yaş sınırının 65 yaş olduğunu ifade ederek, yaş sınırını geçen sürücülerin trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.Yetkililer, ayrıca mevsimin kış olması nedeniyle sürücülerin araçlarında zincir, takoz, çekme halatı bulundurulması ve hazırlıksız yola çıkmamalarını uyarısında bulunarak, kar yağışı ve buzlanmaya karşı da dikkatli olmaları konusunda tavsiyede bulundular.

KASTAMONU/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN