Bakan Özhaseki: “Kalkınma hızında Avrupa’da birinciyiz”

Bakan Özhaseki: “Kalkınma hızında Avrupa’da birinciyiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, “Kalkınma hızında Avrupa’da birinciyiz” dedi

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’de gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye tarafından yaptırılan çözüm merkezini ziyaret eden Bakan Özhaseki, merkezin çalışmaları hakkında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’dan bilgiler aldı.Daha sonra Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin üzerinde coğrafyanın yangın yeri olduğunu kaydettti. Özhaseki, “Bulunduğumuz coğrafya yangın yeri. Birçok ülke paramparça, idare edilemez durumda. O ülkelerdeki insanlar ile ortak bir tarihimiz ve kültürümüz var. Din anlayışımız aynı. Zamanında hep beraber olmuşuz ve olaylara da hep beraber bakıyoruz. İdarecilerin gafilliği ve zalimliği yüzünden toplumlar o perişan hallerini devam ettiriyorlar. Kıyamıyoruz da, o yangın haline sevinen kimse de yoktur. Bu sıkıntı içerisinde ve zor coğrafyada da bizler bin bir türlü bela ile uğraşıyoruz” dedi.Türkiye’nin kalkınma hızında Avrupa’da birinci olduğunu kaydeden Özhaseki, “Senelerdir ve bu sene de dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerindeki kalkınma hızının tam 2 misli büyüyoruz. Kalkınma hızında Avrupa’da birinciyiz. 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin kalkınma hızları neyse tam 2 misli büyüyoruz. Bu 2 misli büyümeye rağmen bizim gibi belalar ile uğraşan bir ülke daha yok. Hangi ülkede PKK gibi bir bela var” diye konuştu.

KAYSERİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN