Develi’de Gaziler Günü etkinliği

Develi’de Gaziler Günü etkinliği

Yurdun dört bir yanında 19 Eylül Gaziler Günü olarak kutlanırken Develi’de de Cumhuriyet Meydanı ve Mustafa Aksu Kültür Merkezindeki etkinliklerle gaziler anıldı

Kaymakamlık, belediye, garnizon komutanlığı ve Harp Malulleri ve Gaziler Derneği Develi temsilciliğinin Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan programın ikinci kısmı ise Mustafa Aksu Kültür Merkezinde Ayhan Yıldırım Anadolu Lisesi’nin düzenlediği programla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikalal Marşının okunmasıyla başlayan program, daha sonra Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Toprak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Okul öğrencilerinden Nisa Yücel ve Hatice Gılazu’nun Gaziler Günü ile şiirler okuduğu programda ayrıca 8 Ekim 1998’de bölücü terör örgütü ile girdiği çatışmada ağır yaralanan Muammer Çelik’in dilinden yaşadıkları ve 15 Temmuz gecesi gazi unvanı kazanan Safiye Bayat’ın belgeseli de yayınlandı.Develi Belediyesi olarak her daim gazilerin yanında ve hizmetinde olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da yaptığı açıklamada; “Şehitlerimizle birlikte gazilerimiz bu milletin bekası için iki büyük manevi değerimizdir. Bu vesileyle Rabbimden şehitlerimize bir kez daha rahmet, gazilerimize ise huzurlu, sağlıklı bir ömür niyaz ediyorum” dedi.

KAYSERİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN