En hızlı atlet olmak için koştular

En hızlı atlet olmak için koştular

Türkiye Atletizm Fedasyonu’nun düzenlediği etkinlikte konuşan Kayseri Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Murat Eskici, Kayseri’nin spor organizasyonları için tercih edilen bir şehir olduğunu söyledi

Atatürk Spor Kompleksi Atletizm pistinde gerçekleşen etkinlik 10 ilden gelen 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Organizasyon hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Murat Eskici, Kayseri’deki programların sorunsuzca devam ettiğini ve bu yüzden Kayseri’nin spor organizasyonlarında tercih edilen bir şehir olduğunu vurgulayarak: “Atletizm Fedarasyonu’muzun Türkiye’nin en hızlı yarışmaları devam ediyor. Burada hedef kısa mesafede 100 metre de Türkiye’nin en hızlı sporcusunu bulmaktır. Bu yetenekleri keşfetmek için çalışmalarımız yapılıyor. 10 ayrı kategoride ilk üçler belirlenecek. İlk üç kişi de Türkiye Finallerine gidecektir. Şuan Türkiye’de 7 ayrı bölgede yarışmalar yapılıyor. Yarışmalar sonrasında finallere kalan sporcular ülkemizi uluslararası alanda temsil edeceklerdir. Hem de kendilerini çeşitli sürpriz hediyeler bekliyor. Atletizmin gerçekleşmesi için bu proje çok güzel bir organizasyondur. Fedarasyonumuza ve firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Kayseri artık bir spor ve organizasyon şehirlerdir. Böyle organizasyonlar bizim şehrimize veriliyor. Bakanlığımızın burada ki genel düşüncesi sorunsuz bir şekilde program yapılmasıdır” diye konuştu.Murat Eskici, “Bir organizasyon olduğunda herkes yardım için elinden geleni yapıyor. Bu gelen kafileler şehre ekonomik olarak bir katkı niteliğindedir. Böyle güzel organizasyonlar olduğunda sporcu kafileleri Kayseri’yi tercih ediyor. Atletizm de aynı şekilde burada güzel bir tesis var. Oteller var, yemekler ucuz aynı zamanda. Böyle güzel organizasyonlar olunca Kayseri şehri tercih edilen bir şehir niteliğinde oluyor” dedi.Organizasyondan sorumlu Proje Genel Direktörü Halil Karlık, Kayseri’de ilk defa bir bölge finalini gerçekleştirdiklerini ve güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıldığının altını çizdi. Bu proje ile 1,5 milyon çocuğun harekete geçirildiğini belirten Proje Direktörü Halil Karlık, “Bugün saat 10’da öncelikli olarak Kayseri’nin seçmelerini gerçekleştirdik. Ardından en iyi dereceye giren her yaş kategorisin de ödüllendirdik. 10 çevre şehirden 300 sporcunun Kayseri Bölge Finallerine katılımları vardır. 1’inci olan çocukları tüm masrafları üstlenilerek 11 Haziran’da İstanbul’a götüreceğiz.60 ve 80 milimetre koşuları yapılacaktır. 10-14 yaş kategorisinde koşular yapılmaktadır. Bu proje 4 yıldır yapılıyor ve Kayseri’de ilk defa bir bölge finali gerçekleştiriyoruz. İnşallah çocuklarımız için güzel olur” dedi.Yapılan yarışların ardından dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

KAYSERİ/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN