ERÜ’de ‘Kampüste LÖSEV’ Projesi Etkinliği

ERÜ’de ‘Kampüste LÖSEV’ Projesi Etkinliği

Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Lösemili Çocuklar Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ‘Kampüste LÖSEV’ projesi kapsamında konferans düzenlendi

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; LÖSEV Kayseri Şubesi Sorumlusu Arzu Çokeken’in yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.Konferansta konuşan LÖSEV Kayseri Şubesi Sorumlusu Arzu Çokeken, 1990’lı yıllardan bu yana LÖSEV’in işlevlerinin arttığını söyledi.Çokeken, “1990’lı yıllarda kan kanseri demek ölüm demekti. Fakat bu ölümlerin nedeni tedavilerdeki yoksunluk değil, bakımsızlıktı. Bu sebeple lösemili çocuklara yardım etme düşüncesiyle 1998 yılında 3 metrekarelik bir odada bir masa ve 3 sandalyeyle bu vakıf kuruldu. Kurulduğu ilk yıllarda sadece otuz aileye hizmet veriliyordu. Fakat şu anda LÖSEV’e kayıtlı 23 bin aileye yardım ediliyor” dedi.

KAYSERİ/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN