Hiçyılmaz: İş Mahkemeleri Kanunu’nu Reform Niteliğindedir

Hiçyılmaz: İş Mahkemeleri Kanunu’nu Reform Niteliğindedir

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, iş dünyasının talepleri doğrultusunda hazırlanan ve TBMM’de kabul edilen ‘İş Mahkemeleri Kanunu’nun reform niteliğinde olduğunu söyledi

Başkan Hiçyılmaz, yapılan yasal düzenleme ile çalışanların kıdem, ihbar, fazla mesai, yıllık izin, ücret ve işe iade talepleri ile işverenin alacak ve tazminat taleplerindeki uyuşmazlıklarında, dava açmadan arabulucuya başvurulmasının zorunlu hale getirildiğini belirtti.Söz konusu yasal düzenleme ile mahkemelerin iş yükünün hafifleyeceğini, çalışma hayatındaki sorunların çok kısa sürede çözüme kavuşturulabileceğini kaydeden Hiçyılmaz, “Bu düzenlemenin iş dünyamız adına hayırlı olmasını diliyorum. Yasal düzenlemenin yapılmasında emekleri bulunan başta Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül olmak üzere, hükümetimize ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.Başkan Hiçyılmaz, " Oda yönetimi olarak, daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduğumuz bu önemli konuya ilişkin yasal düzenleme yapılması bizi memnun etmiştir. Kayseri Ticaret Odası olarak, yasal sürece ilişkin gelen taleplerde üyelerimize bilgilendirme konusunda yardımcı olmaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

KAYSERİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN