Kayseri’den Mehmetçiğe bin bayraklı selam

Kayseri’den Mehmetçiğe bin bayraklı selam

75 yıllık Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103

Yıldönümü kutlamaları kapsamında tüm şehitlere ve Afrin Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçiğe bin bayraklı koreografi ile selam gönderdi.Etkinlik, Kartal Şehitliğinde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından öğrenciler, tarihte ve bugün varlığını sürdürmüş olan 16 Türk devletinin bayrağı ile Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bin öğrenci giydikleri kırmızı ve beyaz şapkalarla bayrak koreografisi yaptı. Öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde marş söyledi.Programla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, öğrencilerle gurur duyduğunu dile getirerek, “Onlar yarınımızı, istikbalimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz. Onlar Çanakkale ruhuyla, 15 Temmuz ruhuyla, Zeytin Dalı ruhuyla hareket ediyor. Gençlerimizin o ruha sahip olduğunu görmek bizleri gururlandırıyor. Var olsunlar diyoruz, kendilerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.Etkinlik için yalnızca 10 gün çalıştıklarını belirten Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Erdem ise, “Gençlerimiz manevi, milli yönden o kadar dolu ki, yeter ki biz onlara ufuk gösterelim. Bu iki haftalık sürede milli ve manevi değerler üzerinde müthiş bir gelişme oldu. Ayrıca bu sürecin eğitime de olumlu yansıması oldu. Bu çalışmalar çocuklarımızın derslerine bile yansıdı, o nedenle mutlu olduk” ifadelerini kullandı.75 yıllık lise2 bin 400 öğrencisi bulunan Kayseri Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 bölümüyle öğrencilere pratik eğitim vermekte ve ara eleman yetiştirmektedir. Eski adı ‘Sanat Okulu’ olan lise eğitim hayatına başladığı 75 yıldan bu yana yaklaşık 23 bin mezun verdi. Lisede, ilk kurulduğu yıldan bu yana, eğitim atölyelerinde bizzat öğrencilerin yaptığı ürünler piyasa değerinde satışa sunulmakta ve öğrenciler için gelir oluşturulmaktadır.

KAYSERİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN