Tarihi Kentler Birliği Eylül ayı Eğitim Toplantısı sona erdi

Tarihi Kentler Birliği Eylül ayı Eğitim Toplantısı sona erdi

Tarihi Kentler Birliği Eylül ayı Eğitim Toplantısının değerlendirme bölümünde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ‘Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği’ konulu eğitim programına katılanların, Kayseri merkezinde yer alan tarihi yapıları inceleme imkanı bulduklarını söyledi

Tarihi Kentler Birliğinin Eylül ayı eğitim programına Melikgazi Belediyesinin ev sahipliği yaptığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince onarımı yapılan tarihi yapıların bizzat yerinde incelenmesine ve gezilmesine imkan tanındığını kaydetti.Özellikle son iki yılda Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu tarihi yapıların örnek gösterildiğini ve çeşitli kuruluşlarca ödüllendirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.“Tarihi Kentler Birliğince düzenlenen ve konusu "Kültürel Birikimin Korunması ve İşlevlendirilmesinde Melikgazi Örneği" olan eğitim programı kapsamında heyet Melikgazi belediyesince onarımı tamamlanan eserleri tek tek gezerek inceledi ve yapılanları değerlendirme imkanı buldu. Bakmak değil görmek lazım, ilkesi ile yapılanların Anadolu kültür için ne kader anlamlı ve önemli olduğuna bir kez daha şahit oldular. Bu tür bilimsel ve uzman kişilerce yapılan değerlendirme ve alınacak öneriler bir sonraki çalışmalara şık katacaktır. Öncelikle bu tür çalışmaya dahil oldukları için teşekkür ediyorum. Melikgazi belediyesi olarak hem tarihi yapılarımızı nasıl onardığımızı gösterdiğimiz gibi bunların tanıtımı ile şehrimizin bir bakıma turizmine katkı sağladık”Başkan Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kentler Birliğinin Değerlendirme Toplantısı ve Sonuç Bildirgesi yayınlanarak diğer belediyelere örnek bir rapor sunulacağını da sözlerine ekledi.

KAYSERİ/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN