Ailelerine sigara içirmeme sözü veren çocuklara bisiklet dağıtıldı

Ailelerine sigara içirmeme sözü veren çocuklara bisiklet dağıtıldı

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, ailelerine sigara içirmeyecekleri yönünde söz aldığı çocuklara bisiklet dağıttı
Belediye Başkanı Hasan Kara, kendisinden bisiklet talep eden fakir çocuklara bisiklet dağıtacağı sözünü vermesinden sonra dar gelirli ailelerin çocuklarını bisiklet dağıttı

Bisiklet dağıtım töreninde bir konuşma yapan, Belediye Başkanı Hasan Kara, Sağlık Bakanlığı ile Belediye arasında bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, "Yürüyüş yolu yapmamızdan dolayı, Sağlık Bakanlığımız bizlere, bisiklet gönderdi. Bizde bu bisikletleri, durumu iyi olmayan özellikle çalışkan öğrencilerimize dağıtıyoruz. Dağıtırken üç tane şartımız var. Biri çocukların sigara içiyorsa, dedelerine, ninelerine, babalarına ve annelerine sigara içtirmemeleridir. Özellikle istirham ediyoruz. Çünkü sigaraya harcanan parayı evlerine ve çocuklara harcamalarını bekliyoruz. İkincisi karnelerinde en azından zayıf getirmemelerini istiyoruz. Teşekkür ve takdir getirmelerini bekliyoruz. Çocuklarımıza üçüncüsü de özellikle sağlıklı yaşam açısından gençlerimiz olan geleceğimiz olan bu İnsanların sağlıklı yaşam açısından günde en az bir saat bisikletle binmeleri şartını koyduk. Bu bisikletleri kullanacakları, uygun bisiklet yolları yapıyoruz. Bir taraftan gelecek nesillerin daha iyi, daha güvende olacağına inanıyorum" dedi. Kara, 3 şartı kabul ederek söz veren çocuklara bisikletleri teslim ettikten sonra sözlerin takipçisi olacağını da ifade etti.

Bisiklet alan çocukların gözlerinden mutluluk okunurken Belediye Başkanı Hasan Kara’ya bisiklet hediyesi için tekrar tekrar teşekkür etti.

KİLİS/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN