Canbolat paşa konağının restorasyonu son aşamaya geldi

Canbolat paşa konağının restorasyonu son aşamaya geldi

Kilis İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Canbolat Paşa Konağında restorasyon çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını söyledi

İl Genel Meclisi Başkanı Karakuş, Önceki yıl İl Özel İdaresi tarafından satın alınan ve Tekye Camisinin yanında bulunan tarihi Canbolat Paşa Konağında restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini ifade ederek, "Kültürel Mirasın korunarak, gelecek kuşaklara aktarılması için hazırlanan projeye göre binanın metruk görüntüsünden kurtarılarak, Kilis’e eğitim, kültür ve sosyal alanda katkı sağlaması amaçlıyoruz. Vilayetler Hizmet Birliği Encümeninde görevim nedeniyle 750 bin TL, İl Özel İdaresine aktardık. Bu aktarılan parayla restorasyon ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde Canbolat Paşa Konağının restorasyon işinin tamamlanarak İl Özel İdaresine devir edilecek. Tarihimizi yaşatmaya yönelik bu ve bunun gibi projelere katkıda bulunan, emeği geçen herkese şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz” dedi.

KİLİS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN