Mezuniyet törenine çocuklarıyla katıldılar

Mezuniyet törenine çocuklarıyla katıldılar

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde 2 bin 838 öğrencinin arasında çocuklarıyla birlikte mezuniyet törenine gelenler ilginç görüntüler oluşturdu

7 Aralık Üniversitesinde fakülteler arasında mezuniyet törenleri sürüyor. Mezun olan öğrenciler arasında evli olup çocukları olan öğrenciler, çocukları ile birlikte mezuniyet törenine katıldı. Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine 1 yaşındaki oğlu İsmail Atik ile birlikte katılan 22 yaşındaki Ümran Atik, arkadaşları arasında dikkat çekti. Evli ve çocuklu öğrencilerin çocukları elden ele dolaşırken, ilginç görüntüler yaşandı.Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi Sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olan Ümran Atik, çok genç yaşta evlendiğini ifade ederek, "Açıköğretim Lisesi’ne kayıt yaptırdım. Liseyi bitirdikten sonra eşim geldi. Bana seni bir kursa yazdırdım, git sınavlara hazırlan dedi. Hiç haberim yoktu, sınavlara hazırlandım, birden gelişti, öğretmenliği çok istiyordum. Sınıf öğretmenliği tamamen eşimin desteğiyle oldu. Tamamen ölü tercihi yaptım. Ölü tercihi biliyorsunuz, gelmeyecek tercihler, bir şekilde 3’üncü tercihim burası geldi. Hemde istediğim bölümdü sınıf öğretmenliği, 2 yıl güzel geçti, üçüncü yıl hamile olduğumu öğrendim. Çocukla birlikte geldim, derslere girdik, karnımda, sonra yaz ayında doğum yaptım. Yaklaşık 10 aydır çocuğumla birlikte okuldayım. Çok muhteşem bir duygu benim için tarif edilemeyecek bir duygudur. Eşim ve kayınvalidem bana hep destek oldular. Bana büyük destekleri var. İnşallah şimdi atamamıza bakacağız. Yolumuza bakacağız" dedi.Ümran Atik’in eşi Mikail Atik (30) ise evlenirken okuması yönünde bir söz verdiğini ifade ederek, "Ama bu öğretmenlik olur mu olmaz mı hiç aklımın ucundan geçmemişti. İnşallah daha iyi olur, ataması da olur. Bir yola çıktık, inşallah iyi olur. Eşim dayım kızı olur. Okul hiç aklımızda yoktu, çocuk ile de taçlandırdık" diye konuştu.Mezuniyet törenine 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ile fakülte dekanları, öğrenci ve veliler ile akademisyenler katıldı.

KİLİS/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN