Milletvekili Polat’ın Kilis’in Düşman İşgalinden Kurtuluş’un 96. yıldönümü mesajı

Milletvekili Polat’ın Kilis’in Düşman İşgalinden Kurtuluş’un 96. yıldönümü mesajı

AK Parti Kilis milletvekili Reşit Polat, Kilis’teki kurtuluş mücadelesinin en az diğer vatan topraklarında olduğu kadar çetin geçtiğini ifade etti

Milletvekili Polat, mesajında Kilis tarihi çok eski bir kent olduğunu belirterek, 1516 yılında Mercidabık Zaferinden sonra Osmanlılara geçmiş stratejik konumu önem kazandığını ifade ederek, “Bu kurtuluş günü tarihte 7 Aralık 1921 olarak kayıtlıdır. 7 Aralık tarihi serhat şehrimiz Kilis’imizin kurtuluşudur. Üzerinde yaşadığımız vatan toprakları, asla kolay kazanılmamış, uzun ve zorlu mücadeleler neticesinde bizlere emanet edilmiştir. Eldeki bir değeri korumak da en az kazanmak kadar zordur. Kilis’teki kurtuluş mücadelesi; en az diğer vatan topraklarında olduğu kadar çetin geçmiştir. Ancak Kilis’in kurtuluşu, kurtuluş mücadelesinde mihenk taşı hükmündedir ve alınması gereken çok önemli dersler vardır. Birinci dünya savaşının kesin sonucu Kilis’tedir. Türkiye’nin mukadderatı, en kısa yoldan çözülebilirdi. Çünkü Toros’un ötesindeki bütün Osmanlı topraklarının can damarı bu suretle kesilmiş olurdu. Kilis’i düşman işgalinden kurtarmak için tarihe altın sayfalar açanlar, ’Ölmek var, dönmek yok’ parolasıyla yola çıktılar. Öldüler, fakat dönmediler. Cepheden cepheye koştular. Analar oğullarını şehit verdiler. Küçük yavrular babalarını bir daha geri göremediler. Bir bir çoğaldı güçlü ordu oldular. O karanlık günlerde güney cephesinden Kilis’e gelen Mustafa Kemal, Anadolu harekatını başlatırken, Kilis Hükümet Konağı’nın önünde toplananlara şöyle sesleniyordu, ‘İlk ayak Bastığım Türk toprağındaki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım. Ve bir daha iman ettim ki bu millet asla ölmeyecektir. Var olun aziz Kilisliler’. İşgal kuvvetleri ve Kuvva-i Milliye neferleri Kilis’in bu önemli konumunu bildikleri için burası çetin mücadelelere sahne olmuştur. Mücadele her zamanki gibi zor şartlar altında geçmiştir. Kurtuluş, kararlı ve imanlı insanlar sayesinde olmuş, Onlarda her türlü olumsuzluğu lehimize çevirmeyi bilmiştir. Millet olarak Onlara çok şey borçluyuz. Kurtuluş mücadelesinde emeği geçen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Kilis’imizin, düşman İşgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

KİLİS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN