Suriyeli öğrencilere burs verildi

Suriyeli öğrencilere burs verildi

2017-2018 Eğitim yılına başlayan ‘İHH Uluslararası Şam Üniversitesi’nde eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere burs dağıtımı gerçekleştirdi

Fırat Kalkanı hareketinden önce Suriye’nin Azez bölgesinde kurulan Şam Üniversitesi bu bölgede ilk eğitim veren kurum oldu. Üniversitede yaklaşık 700 öğrenci eğitim hayatını sürdürürken, bu sayının 122’sini kız öğrenciler oluşuyor. 2016 yılından beri düzenli eğitim veren İHH Şam Üniversitesi, İlahiyat, İktisat, Siyaset Bilimi ve Mühendislik fakültelerinden oluşuyor. Eğitimin tamamen ücretsiz olduğunu söyleyen Kilis İHH Proje sorumlusu Hasan Aksoy, “Bizler bu zor şartlarda eğitimini sürdürmek isteyen genç kardeşlerimize yatılı ve yemek hizmeti veriyoruz. Harç parası almıyoruz, kitaplarını ücretsiz dağıtıyoruz ve her ay 150 öğrenciye burs veriyoruz” dedi. Türkiye’de olan Suriyeli öğrencilerin yoğun talepleri doğrultusunda bu sene uzaktan eğitim de vereceklerini ifade eden Aksoy, "Bu konuyla alakalı kayıt almaya başladık. İnşallah ülkesinden uzakta yaşamak zorunda kalan kardeşlerimiz de eğitimlerini devam ettirebilecekler" dedi. Öğrencilerimizin tamamına burs vermek istediklerini söyleyen Aksoy, “Savaşın ilk gününden bu yana mazlum Suriye halkının yanında olan Türkiye’deki hayırsever halkımızın yardımlarıyla bu hedefimize ulaşmak istiyoruz Allah’ın izni ile. Burs vermek isteyenler en yakın İHH ofisine gelip bağışta bulunabilirler” diye konuştu.

KİLİS/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN