Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri sürüyor

Suriyelilerin ülkelerine dönüşleri sürüyor

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı bölgelere dönüşleri sürüyor

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Kilis ve çevre illere yerleşen Suriyeliler, Fırat Kalkanı Harekatı ile güvenliğin sağlandığı Azez, Çobanbey (RAİ) ile El Bab bölgelerine dönmeye devam ediyor. Bazı Suriyeliler Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine dönüyor. Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolündeki Azez, Çobanbey, El Bab ve köylerine gitmek için yola çıkan Suriyeliler, Kilis Valiliğinin tahsis ettiği minibüsler ile Öncüpınar Sınır Kapısı’na taşınıyor.Geri Gönderme Merkezi önündeki beton zeminde uyuyan bir Suriyeli çocuğun görüntüsü dikkat çekti.Öncüpınar Sınır Kapısı’ndaki Geri Gönderme Merkezi’ne müracaat eden Suriyeliler, AFAD kartları alındıktan sonra ülkelerine gönderiliyor.

KİLİS/İHA

(FOTOĞRAF)




Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN