Askerler, şehit yakınları ve gazilerle birlikte oruç açtı

Askerler, şehit yakınları ve gazilerle birlikte oruç açtı

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen iftar programında şehit yakınları, gaziler ve askerler birlikte oruç açtı

Keskin Cezaevi Jandarma Bölük Komutanlığında düzenlenen iftar programı Kur’an tilaveti ile başladı. İftar programında bölük komutanlığına bağlı askerler ve şehit yakınlar ile gaziler hep birlikte oruç açtılar ve sonrasında Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın okuduğu duaya, ellerini semaya açarak eşlik ettiler.İftar programında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Burası hem peygamber ocağı olması sebebiyle çok farklı bir atmosfer hem de şehit yakınlarımız, gazilerimizle bir arada olduğumuz için çok daha duygulu bir ortam. Ben bu vesileyle bir kez daha bütün şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyorum. Hakkın rahmetine kavuşan gazilerimize şükranlar sunuyorum, aramızda olan gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Burada vatani görevini yapan asker kardeşlerimiz, artık şehit anne babalarının, şehit yakınlarının çocukları, kardeşleri nasıl ki şehitlerimiz, şehit oldukları vakte kadar sadece annelerinin babalarının çocuklarıydı, sadece kardeşlerinin ağabeyi idi, küçük kardeşi idi. Ama şehit olduktan sonra milletin evladı oldu, gazi olduktan sonra milletin evladı oldu, kahramanı oldu. Burada da vatani görevini yapan, en kutsal görevini yapan, asker kardeşlerimizde sizlerin evlatları, çocuklarıdır. Ben onlara da hayırlı teskereler diliyorum, inşallah Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın. Aramızdaki bu muhabbet, bu aile sıcaklığı hiç kaybolmasın” dedi.İftar programına ayrıca, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu katıldı.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN