Başkan Bildik: “Birlikteliğimiz Türkiye’ye örnek”

Başkan Bildik: “Birlikteliğimiz Türkiye’ye örnek”

Düzenlenen aşure etkinliğinde Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik, ilçedeki dini ve etnik birlikteliğin ülke için örnek teşkil ettiğini belirtti

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde düzenlenen aşure etkinliği ilçe halkını bir araya getirdi. İlçe merkezinde aşure etkinliği öncesi İlçe Kaymakamlığına yeni yapılan Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün açılışı yapıldı. Büst açılışı sonrası düzenlenen aşure etkinliğinde Ankara Çankaya Belediyesi Semah ekibi gösterileri ve halk müziği sanatçılarının deyişleri yer aldı. Etkinlik sonrası Kırıkkale Valisi İlker Haktankaçmaz, Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural ve Belediye Başkanı İsmail Bildik bir arada vatandaşlar aşure dağıttı.“Farklılıklarımızla birlikte milletiz”Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Burası Anadolu coğrafyası, tarih boyunca başı darda kalanları bugün de olduğu gibi hemen sığındığı, koşup geldikleri, gönlü geniş insanların oldukları topraklar, bu topraklar. Bu toprağın evlatları açık gönüllü ve açık fikirliler. Bu toprağın şöyle bir özelliği de var, tüm farklılıklarımızla beraber biz bir milletiz. Aynı aşuredeki gibi, annelerimiz, kız kardeşlerimiz daha iyi bilir, aşurenin de içerisinde ceviz de var, üzüm de var, kuru üzüm de var, yarma da var ama hiçbirisinin tadını diğerine tercih edemiyoruz. Hiçbirisinin tadını öne çıkaramıyoruz, ağzımıza bir kaşık aşure koyduğumuz zaman, aşure yedik diyoruz, ceviz yedik, kuru üzüm yedik demiyoruz. Hepsi beraber aşure tadı veriyor. Bizlerde öyleyiz, bu milletin bütün fertleri öncelikle bu vatanın evladı olmaktan, bu bayrağın, gölgesinde yaşamaktan gurur duyar ve hep beraber bizler Türk milletiyiz” dedi.“Onlar biziz, biz onlarız”İlçede yaşatılan farklı kültürlerin Türkiye’ye örnek olacak bir birliktelik olduğunu ifade eden Sulakyurt İlçe Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Biz içimizdeki yaşayan bütün unsurlarımızla beraberiz. Onların kültürü bizim kültürümüz, onların inançları bizim inançlarımız. Onlar biziz, biz onlarız. Kerbela’nın başlıca mesajı da birlik ve beraberliğin tarihi değer ve önemi, kardeşliğin kader ve tasada ortaklığın asla vazgeçilmeyişidir. Cenabı Allah Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor. ‘Gevşemeyin, üzülmeyin, inanmışsanız mutlaka siz üstünsünüz.’ Başka söze gerek yok. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile bu kutsal vatan için şehit düşmüş kahramanlarımızı şükranla anıyorum ve hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN