İmam Hatipli öğrenciler yeni binasına kavuştu

İmam Hatipli öğrenciler yeni binasına kavuştu

Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, yeni dönemde öğrenime tamamlanan yeni binalarında devam edecek

Tüm ülkede ders zilinin tekrar çalmasıyla ilk, orta dereceli okullarda öğrenciler yeni eğitim ve öğretim dönemine başladı. Kırıkkale’de bu dönemde toplamda 49 bin 600 öğrenci eğitimine devam edecek. Yeni dönemde yapım çalışmaları bitirilen Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu ise yeni binasında hizmet verecek. 15 Temmuz şehidinin isminin yaşatıldığı okulun tamamlanan hizmet binasında 550 öğrenci eğitim hizmeti alacak ve 41 öğretmen ile 9 yardımcı personel görev yapacak.Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunda yeni eğitim ve öğretim dönemine yönelik düzenlenen törende öğrenciler tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve çeşitli etkinlikler sunuldu.Törende açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Şehidimiz Aydın Çopur’un çok kıymetli anne babası, ben de sözlerime bu eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisiyle başlamak istiyorum. Öğrencilerimiz bugün iki heyecanı bir araya yaşıyorlar. Hem 15 günlük tatilin ardından tekrar okula kavuşmuş olmanın heyecanı hem de yeni bir okullarına kavuşmanın sevinci içerisindeler. Bugün burada bu okulun açılışını yapmıyoruz, okulumuzun ikinci yarıyıl açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah sizler, bu ülkeyi bizlerden devralacak yeni nesiller olarak çok daha donanımlı, ufku açık gençler olarak yetişeceksiniz. Bizler sizlere güveniyoruz, inşallah sizler sayesinde ülkemiz bir adım daha ileriye gidecek. Bu vatan toprağı için canlarını seve seve feda eden şehit Aydın Çopur gibi pek çok farklı aşamalarda, farklı boyutlarda hizmet vereceksiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin gözleri arkada kalmayacak” dedi.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN