Kırıkkale’de ‘Muhtarlar Günü’ etkinlikleri

Kırıkkale’de ‘Muhtarlar Günü’ etkinlikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından muhtarlara hediye edilen 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün ilk kutlamaları Kırıkkale’de çeşitli etkinliklerle yapıldı

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale ve ilçelerinde de Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kırıkkale’de merkez ilçeye bağlı muhtarlar tarafından düzenlenen törenler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterilerinin ardından Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, muhtarlığın önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Pehlivanlı, “Osmanlı döneminden bugüne kadar gelen bu kutsal görevin mensubu olmaktan gururlu ve mutluyuz” dedi.Pehlivanlı: “Muhtar devlet ve vatandaş arasındaki köprüdür”Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, muhtarların görev ve sorumluluklarından bahsetti. Pehlivanlı, “Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Bizlere bugünü armağan eden Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Halkımızın yaşadığı bölgelerde sorun yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.Tören sonrası muhtarlar Vali M. İlker Haktankaçmaz’ı ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Haktankaçmaz, muhtarların seçildiği bölgelere en iyi hizmeti yapmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Haktankaçmaz, muhtarların mahallelerde ve köylerde devletin görevlisi olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. Daha sonra Kırıkkale merkezinde görevli tüm muhtarlar Polisevi’nde düzenlenen yemek ile bir araya geldi.Düzenlenen yemeğe Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu katıldı.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN