Kırıkkaleli koyun yetiştiricilerinden Zeytin Dalı’na destek

Kırıkkaleli koyun yetiştiricilerinden Zeytin Dalı’na destek

Kırıkkale Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri düzenlediği kampanya ile Afrin’de mücadele gösteren Türk askerlerine destek amacıyla sınıra 180 adet koyun ve keçi gönderdi

Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik destek amacıyla toplanan koyun ve keçiler, Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende dualarla uğurlandı. 180 adet koyun ve keçinin Niğde’de kesiminin yapılarak sınır bölgesinde görev yapan askerlere kumanya olarak gönderilmesi hedefleniyor. Kırıkkale Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen kampanya şehirdeki çeşitli kamu kurumlarının desteği ile gerçekleştirildi.Tören sırasında açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Türkiye’nin kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur. Biz de bunu bir sefer daha buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bu millet öyle alicenap bir millet ki kendi ekmeğini oradan zorla göç ettirilen, kaçan ve ülkemize sığınan din kardeşleri ile paylaştı. 3 milyona yakın misafir kabul ettiğimiz insanlarımız, bu milletin kendi boğazından keserek paylaştığı kardeşleridir ve öyle olmaya da devam edecek” şeklinde konuştu.Ordumuza yönelik bu yardım kampanyasına şahitlik yapmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, “Türkiye’de merkez birliğimize bağlı 260 bin işletmemiz var, aileleriyle birlikte 3 milyon insanımız Mehmetçiğimiz için sadece birer koyun değil, canlarını feda etmeye seve seve bu görevi yapmaya hazır olduklarını ben yetiştiricilerim adına beyan ederim. Ben de merkez birliği başkanı olarak ailemle birlikte canımı bu vatan için feda ederim” dedi.Yetiştiricilerin yoğu talebi üzerine bu kampanyayı düzenlemeye karar verdiklerini ifade eden Kırıkkale Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, “İlk önce ilimizin plaka numarası olan 71 adet koyun ve keçiyi yardım olarak göndermek istedik. Bu sayının tamamlanması sonrası ihtiyacın olmadığını belirtmemize rağmen bize çok sayıda talep geldi ve şu anki rakama ulaştık. Hala daha yardım etmek isteyen yüzlerce yetiştiricimizin bağışını ise ihtiyaç olmaması sebebiyle alamadık" diye konuştu.Törene ayrıca AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara ve AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen katıldı.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN