Şehadetinin 13. yılında anıldı

Şehadetinin 13. yılında anıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ve Şehit Uzman Jandarma Çavuş Yücel Bayat’ın ailesi düzenledikleri anma programı ile Şehit Yücel Bayat’ı şehadetinin 13

yıl dönümünde andılar.İlk program şehidin kabrinin bulunduğu Kırıkkale Şehitliği’nde başladı. Şehitlik Camisi Din görevlisi Yalçın Demirel tarafından şehidin kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualar sonrası şehidin ailesine sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Diğer şehitlerin kabirleri de ziyaret edilerek dua edildikten sonra program dernek binasında devam etti.Şehit Uzm. J. Çvş. Yücel Bayat’ın ailesi tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nde dernek üyelerine iftar yemeği ikram edildi.2011 yılından 2016 yılına kadar düzenlenmiş olan Şehit Yücel Bayat’ı anma programlarının slayt gösteriminin de yapıldığı iftar programında Şehit Yücel Bayat hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Rıfat Öcal, “Şehidimiz Yücel Bayat; 25 Mayıs 1983 tarihinde Aydın’da dünyaya gelmiş, ilkokulu Ankara’da, orta ve lise öğrenimini de ilimizde tamamlamıştı. Asker olmaya karar veren şehidimiz, Ankara - Beytepe Uzm. J. Çvş. Okulundan mezun olarak ilk görev yeri olan Antalya’nın Manavgat ilçesinde görevine başlamıştı. 23 Mayıs 2004 tarihinde yol güvenliği sağlamakla görevli iken kimliği belirsiz kişiler tarafından kasıtlı olarak jandarma aracının üzerine araçlarını sürmeleri sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştı. Bekar olan şehidimiz doğum günü olan 25 Mayıs’ta Kırıkkale Şehitliği’ne defnedilmişti” dedi.

KIRIKKALE/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN