Acil obstetrik bakım hizmet içi eğitimleri devam ediyor

Acil obstetrik bakım hizmet içi eğitimleri devam ediyor

Gebelikte meydana gelebilecek anne ve bebek ölümlerinin önüne geçmek için Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen hizmet içi eğitimler devam ediyor

Anne mortalite ve morbiditesini azaltmada en etkili programların başında gelen Acil Obstetrik Bakım Programı (AOB) kapsamında hizmet içi eğitimler sürüyor. Program kapsamında Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü İbni Sina Toplantı Salonu’nda ve Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda Ebe Çiğdem Hadi tarafından birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan 35 sağlık personeline yönelik hizmet içi eğitim verildi.AOB gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanıyor. Programla yaygın obstetrik bakım hizmetlerine kolay ulaşılabilirlik ve hizmetlerin yüksek kalitede verilmesi yoluyla önlenebilir anne ölümlerini gelişmiş ülkeler seviyesine indirmek hedefleniyor.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN