Aile planlaması klinik eğitimleri başladı

Aile planlaması klinik eğitimleri başladı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde, Aile Planlaması Birimi sağlık çalışanlarına yönelik Rahim İçi Araç (RİA) Eğitimi ve Aile Planlaması beceri eğitimine başlandı

Eğitimler Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Olgu Nur Dereci ve Ebe Fatma Akyüz tarafından veriliyor. Kurs bitiminde katılımcılara sertifika verilerek, beceri kursunu tamamlayan personel bağlı bulundukları kurumda RİA uygulama ve danışmanlık hizmeti sunabilecek.Eğitimlerin dışında, merkeze başvuran ve aile planlaması hizmetlerinden yararlanmak isteyen herkese sağlığa zarar vermeyen, uygulaması kolay, maliyeti düşük olan, çiftler tarafından benimsenen ideal korunma yöntemleri hakkında danışmanlık hizmeti veriliyor. Yürütülen çalışmalarla, anne ve doğacak çocukların sağlıklı olması ve çocuk sahibi olmak istendiğinde gebeliğin oluşması amaçlanıyor.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN