Fırın çalışanlarına hijyen eğitimi kursu

Fırın çalışanlarına hijyen eğitimi kursu

Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol kapsamında, Kırklareli’deki ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde çalışan tüm personele hijyen eğitimi kursu verildi

Kırklareli Ticaret Borsası toplantı salonunda verilen eğitimde konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, konu hakkında bilgiler verirken, Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akcakaya ise, ekmeğin kültürümüzdeki yeri ve önemini vurgulayarak, fırın denetimlerine ayrı bir önem arz edilmesi gerektiğini dile getirdi.Kırklareli Gıda Tarım Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel ise, ülke genelinde fırın işletmelerine gelen şikayetlerin personel, işyeri ve ekipman hijyeni eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek, denetimlerin sıklaştırılması, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve iyi hijyen uygulamaları denetimlerinin önemini anlattı.Ege Üniversitesi Arş. Gör. Yusuf Vangöl’ün fırın işletmelerinde sanitasyon uygulamaları ve Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Umut Yoldaş’ın da Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hakkında yaptıkları sunumlarla devam eden kurs, katılımcıların sınava girmesiyle son buldu.Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sınavda başarılı olanlara hijyen belgesi verilecektir. Fırıncılarımızın mevzuat gereğince söz konusu eğitimi almaları zorunlu olduğundan, eğitime katılamayanların Esnaf ve Sanatkarlar Odasına müracaat etmeleri durumunda ikinci eğitim düzenlenecektir” denrildi.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN