Gece gündüz demeden kömür sobası önünde eğitim

Gece gündüz demeden kömür sobası önünde eğitim

Tarım ve Orman Kırklareli İl Müdürlüğü personelleri hububat ekiminin arttırılması için geceleri de köy kahvehanelerinde kömür sobası önünde eğitim faaliyetlerine devam ediyor

Temel gıda ürünü ve işlenmiş ürün ihracatında önemli bir yer tutan, ekilişi ve üretimi ile bu anlamda stratejik öneme sahip olan hububat ürünleri, ülke tarımı için büyük önem arz ediyor. Konu ile ilgili Tarım ve Orman Kırklareli İl Müdürlüğü, Kırklareli’nin tüm belde ve köylerinde gece eğitimleri düzenliyor. Toplantılarda teknik müdürlük personellerince hububatların tarımı, kullanılması gereken gübre miktarları ve uygulanacak kültürel-biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca hububat tarımının ülke tarımı için arz ettiği önem çiftçilere yapılan her toplantıda vurgulanıyor.Kış döneminde geceleri köy kahvehanelerinde kömür sobaları önünde gerçekleşen çiftçi-üretici buluşmalarında hububat ekilişlerinin yanında gıda ve hayvancılık alanlarında gelen soru ve sorunlar da ayrıca ele alınıp değerlendiriliyor.

KIRKLARELİ/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN